Přenosný radiomagnetofon+TV CRT color model JVC CX-500 ME
Moderátor: Moderátoři
Přenosný radiomagnetofon+TV CRT color model JVC CX-500 ME
Jde o to že to sice vše jinak funguje ok ale obraz už doznal hoodně zhoršení v rozlišení a protože je obrazovka už tak malá nedají se přečíst písmenky např. meny sat receivru ale i titulky apod. protože jsou rozmazané jinými slovy nečitelné.
Můj dotaz je zda by se to třebas nedalo aspon nějak seřídit či podobně bez nutnosti výměny obrazovky která by se už stejně asi nedala sehnat a oprava /výměna/by asi byla příliš drahá na to co to splnuje.
Jinak ovšem mám k dispozici orignální servisní manuál od JVC s veškerými potřebnými údaji včetně zapojení atd.
Odkaz upraven.
Nicméně děkuji za informaci a sdělení.
S těma ostatníma trimrama jsem to nechal na původní úrovní měnili se je barvy a stejně jsem částečně barvoslepý takže hotovo.
Děkuji za podnět.
Zajímalo by mě rovněž co je příčinou nefunkčnosti u tvého přístroje.
- radioelectrum
Ano jinak samosebou to nějaké mini LCD TV by asi rozhodně v tomto ohledu bylo lepší ale zatím jsem si vždy poradil s tímto co mám pro optimalizaci nastavení paraboly ,ono to člověk nepoužívá dennodenně já se tím neživím jen pro svou os. potřebu ale i tak 3 ant. na chatě 2 na bytě natáčení s rotorem a ty udělátka z lidlu za pár korun jsou na nic protože ani nepoznáš jakou družici když už něco zlapíš máš ty ledky ˇpopř. ručkový s metr /jsou jen spíše orientační ,to už spíše /naslepačky/najdu lépe a rychleji.Pak už ale jde jen hlabně o to dopilování na max. možnou úroven signálu takže zapnu v meny sat rec. satfinder a podle monitoringu na TV obrazovce si to došteluju dle obrazu svého.
Odpadnou starosti s ostřením a využije se přijímač, který bude během pár dní jinak k ničemu, leda se settopboxem. Přesto jde jen o jakési ukazovátko, jestli "je tam signálu více nebo méně", na vyhledání signálu a směrování antány přesto obvykle stačí.