Sháňka po 37C65 a 16x50 chipech
Moderátor: Moderátoři
docela jste mne zaskočili
Již od včerejška komunikuji s "xxx_88" a obě desky se vším všudy má zatím slíbené, chce si pro ně přijet osobně.
Petře, klidně se můžeš zastavit při cestě do Žďáru, jestli na Vás s Vaškem tedy něco zajímavého zbyde. Budete se holt muset nějak domluvit ...
To by Vám musel "xxx_88" něco přenechat...
A kdo je to tedy ten student (viz "Goldstar -> studentovi")? Není to nakonec "xxx_88"? Jestli ano, tak to máte těžké, ale snad to nějak mezi sebou vyřešíte.
Mohu vytáhnout ještě z ostatních desek nějaké procesory 80C32, Eprom M27C256B a SRAM 62256 (ty tam jsou tedy připájené natvrdo
A ještě by se Ti Petře možná líbila tahle deska z průmyslové mašinky co přidávám její fotečky. Samé kvalitní poctivé kousky
Vašek
- Přílohy
-
P5040019.JPG- (235.83 KiB) Staženo 117 x
-
P5040018.JPG- (260.41 KiB) Staženo 150 x
-
P5040017.JPG- (269.57 KiB) Staženo 141 x
Původně jsem psal p. VASEK_W, že bych si vzal DPS celou, že i pro 8032 bych měl využití, ale samosebou beru v potaz ostatní zde, momentálně pro něho cílovou pozici nemám, vezmu tedy "jen" paměti a UART, případně RTC?
O co bych měl rozhodně zájem je ale ta 8085 na nové fotce (ideálně opět komplet DPS), kterou jsi vystavil
Jinak ano, "Studentem" jsem označen já, zmínil jsem se uživateli judeware že jsem studentem
Edit: UART bych vzal spíš ten D71051, GoldStar je tedy možný pro jiné zájemce.
abych tomu dohadování dal trochu štábní kultůru
Včerejší zajímavé desky mám dvě !!!, dnešní jen jednu.
Tak doufám, že nebudete moc "syslit", rozumně se podělíte a na každého se dostane dle jeho tužeb.
Vašek (Danhard) dostane alespoň jeden rychlý Dallas, xxx_88 (student Martin) také něco požadovaného pro jeho vývoj, a Petr snad bude též uspokojen.
Vašek
Na desce s GM82C765 (bohužel pájený) je U6 generátor pro FDC CLK, U4 je oddělovač D0..D7 pro FDC, U3&U5 je oddělovač D0..D15 pro ATA, U7 je generátor řídících sgnálů pro ATA, chip selektů pro FDC, DCHNG pro FDC atd.
Ideální příležitost k otestování v PC před preparováním U1.
Ty GM16C550 jsou asi nejvhodnější z poptávaných, což? Jsou v paticích (antizajícovpytloidní provedení). Jeden z nich bych mohl postrádat.
W86C450 je obdoba 8250. Buhužel pájený.
Poslední kombo interfejs je spíš kuriozita na závěr. Netušil jsem, že tu desku mám, stejně jako tu s GM16C550. Jakej fem?
- Přílohy
jinak ano, prošel jsem si DS a nějaká zapojení/uplatnění a ta 16C550 (GM16C550) mi přijde asi nejlepší. Pokud by jsi ji tedy byl ochoten vyměnit, byl bych za ni velice rád i když bych bral i další, tedy 8251:
Co se UARTu týče, VASEK_W má na desce s 8085kou obvod d71051C, tedy 8251 od NEC, za kterou bych byl velice rád, takže UART bych měl mít pořešen (leda by se sehnal ten dual s LPT 16C552, ale to je asi celkem vzácnost co jsem koukal).
judeware poslal jsem ti ohledně toho SZ
16C550 a FDC řadič DP8473 od judeware za což mu také moc děkuji a opět jen čekám na jeho převzetí.
Co se týče další sháňky, momentálně nesháním nic dále, nicméně nechávám to tu otevřené - k návrhu se teď moc nedostávám protože zkoušky, státnice za dveřmi a nedokončená bakalářka, k tomu nějaké obecné komplikace. Nicméně až se vše trochu uklidní, státnice budou hotové atd tak se do návrhu opět hluboce ponořím a možná zjistím že bude třeba ještě nějaká část na kterou jsem zapomněl nebo bych ji tam chtěl umístit díky budoucímu úsudku apod.
Jediné co by jsem tedy nyní sháněl je TL16C552 a případně OPL2 (komplet, tedy YM3014 + YM3812). TL16C552 kvůli zajímavosti a hlavně "obsahu" 2xCOM a ještě LPT. OPL2 pač mám "jen" jednu a přendavám ji z desky do desky když dělám nový projekt, který vždy obsahuje něco lepšího a rychlejšího, kde je možné s ní pracovat pokročilejším způsobem a tvořit lepší/delší/propracovanější zvuk nebo takové stereo... Přemýšlel jsem i nad OPL3, ale k tomu jsem se ještě nedostal abych jej prozkoumal co se návrhu, zpracování a ovládání týče, hlavně tedy z důvodu že jej nemám a nikdy jsem jej ani v PC neměl.[/b]