Část LED pásku zeslábla
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Jen pokračuješ ve stejném nesmyslu. Ani mě to nepřekvapuje.EKKAR píše:Když to kolísá o stejný mA nad kolenem, je to daleko hůř až vůbec neviditelný, než když to kolísání zasahuje do kolena...
Napíšu to tedy tak, abys tomu rozuměl i ty: Jas LED závisí na velikosti proudu. Závislost jasu LED na proudu diodou žádné "koleno" nezná.
Takovej pásek nejspíš bude zalitej v silikónu, takže prakticky na vyhoz.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Fajn, Romane, zkus jednu pracovní směnu pájet ručně SMD-čka bez pořádnýho světla a pak si povíme, jak se budou tvoje bulvy cejtit. Nic dalšího v tom nehledej. A platí to pro všecky práce, jen v různý míře velikosti potřebnýho osvětlení.Kremik píše:Mě by zas zajímalo, jak si pobytem či prací v málo osvětleném prostoru kazím zrak.
....
Ale když budu koukat na něco málo osvětlenýho, poškodím si v oku co přesně? Infračervené diody?
A kutilmile - nelituju tě
Netvrdím, ani nerozporuju, že se oči neunaví. I když i toto mi není jasné. Zaostřují přece stejně, jinak buňky sbíraj co do nich jde a mělo by jim to být jedno. Můžu přece úplně zavřít oči, procházet se noční ulicí nebo koukat na hvězdy...
Takže ani zde mi není jasné, co přesně se v oku unavuje.
Oku vadí dlouhodobý pohled na jedno místo, jeho svaly jsou pak trvale v napětí, ale to přece nesouvisí s osvětlením.
Ale zná, ale zná...masar píše: Jas LED závisí na velikosti proudu. Závislost jasu LED na proudu diodou žádné "koleno" nezná.
Když do ní jde větší proud, tak dosahuje větší teploty a tím nižší účinnosti, takže křivka se zploštuje.
Proto jsou výhodnější dvě LED při určitém proudu, než jedna LED (z těch dvou) při dvojnásobném proudu.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Pokud se tím chceš snažit obhájit EKKARovy bludy, tak zkus jiný argument.