APC Smart-UPS v/s 650 prebija bateriu

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
cabernet

#46 Příspěvek od cabernet »

rnbw píše:Reklamacia zamietnuta z dovodu hlbokeho vybitia, vraj mala bateria 0V. Pritom ked som ju tam niesol, tak mala 12V...

Za tym by som rozhodne isiel, pretoze v normalnom pripade ako uzivatel UPS nedokazes ovplyvnit vybitie baterie na 0V. Jedine v tom pripade, ked nie je pouzivana niekolko mesiacov az rokov.
Opravujem UPS-ky kazdy den.
rnbw

#47 Příspěvek od rnbw »

rnbw píše:Tak bateria skoncila na reklamacii - som zvedavy, co na to povedia. Rovno som kupil LONG - s tymi mam lepsie skusenosti.

Tak tato slavna bateria minuly tyzden odisla. Este nie uplne, ale UPS po teste oznamuje vadnu bateriu. Pozeram, ze presne po dvoch rokoch, takze uz to ani reklamovat nemozem... Dal som tam zatial dalsiu Shimastu, co mam z druhej reklamacie - ked odide aj ta, tak uz kupujem len znackove (CSB, YUASA a pod.)
rnbw

#48 Příspěvek od rnbw »

Takze odisiel aj ten druhy smejd Shimastu z reklamacie.
rnbw

#49 Příspěvek od rnbw »

CSB odisla teraz, takze vydrzala 3,5 roka.
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Behemot »

CSB taky není žádná extra značka. Aspoň se to (tolik) nenafukuje, jako Long, ale pořád.

Mám skladem např. starší (ale udržované) Panasonic LC-RA1215P1 (15 Ah, 6-9 let) za 999,- s daní, případně nové za 1559,-.
EKKAR

#51 Příspěvek od EKKAR »

Ty starší si rovnou strč víš kam... Ty nemá cenu vůbec ani začít používat. Mám tady pod stolem zrovna dvě takový 17Ahodinovky a používám je málem už jen jako zarážky - i když pořád držej napětí, tak při odběru větším jak 2-3A kolabujou - přitom nový mají zaručovanej maximální proud 20A.
Pokud kupovat olovo do UPSky, tak jedině nový - a dneska už asi jedině Panasonic, protože už i LONG je šitka bouchaná v Číně.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Behemot
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Behemot »

No tak tydle kecy si tam strč dvakrát, naposled jsem z nich při 450 W vytáhl dvacet minut. :roll:

Když to kupuješ ve šmejdech typu GES, tak to bude kolikrát ještě starší, ale kdo chce kam, pomozme mu tam, tak honem utíkej koupit „nový“ ležáky za plnou cenu :lol:
lesana87

#53 Příspěvek od lesana87 »

Pro Behemota neplatí bod 11 NPEB?
EKKAR

#54 Příspěvek od EKKAR »

No tak jako sorry jako, abych kupoval olovo v GESu. Odtamtud ani na lití koulí do pouťovýho perkusáku. Ne, zrovna tenhle materiál v případě potřeby kupuju přes prostředníka od firmy, prodávající zabezpečovačku a zálohovaný kamerový systémy. Takže 8Ah za litr a 17/18Ah za dva, jo ta cena je poněkud vyšší, ale vylisovaný datumovky nejsou starší než druhej měsíc zpátky. A jak jsem napsal, už několik roků ze zásady jen Paňáky.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Behemot
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Behemot »

Já tam vidím Panasonic, nemáš špatý brejle? :D

No, 17 Ah mám dost pod dva litry, 18 Ah pokud vím Panasonic nedělá, kapacitnější jsou potom 20 (a cyklický 22).
rnbw

#56 Příspěvek od rnbw »

Dalsia bateria odisla teraz, tzn. 3 roky (UPS pipa po self-teste). Uz ani neviem, co som tam dal, snad Panasonic.
Kvicala_r

#57 Příspěvek od Kvicala_r »

Nezkoušel jsi někam nacpat LiFePO? Chci poskládat zkušebně do EZS/UPS 12V/7Ah.
Články od Liitokala 32700
rnbw

#58 Příspěvek od rnbw »

Neskusal a skusat nebudem.
12V/7Ah pouzivame v robote. Panasonic 12V/7Ah kupim za menej ako 20 eur. Ked ich jeden den objednam cele balenie (10 kusov), tak druhy den mi ich dovezu.
Kvicala_r

#59 Příspěvek od Kvicala_r »

Ani mě tak moc netáhne UPS, ale v EZS (Paradox magellan) mi odchází 7Ah v horizontu cca 4-5 let. Tam se budou ty aku celkem flákat, tak předpokládám že by mohly LiFePO přežít věčnost.
rnbw

#60 Příspěvek od rnbw »

Teraz som konecne pozrel na tu bateriu. Je to Panasonic. Ziadne znamky nafuknutia, tak som vyskusal vydrz - vydrzalo to viac ako pol hodinu po "battery low", takze este nebude mrtva. Asi potrebuje trochu desulfatovat.

Uz to nehlasi "replace battery" - som zvedavy, dokedy.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“