Vibrující elektrická sekačka
Moderátor: Moderátoři
Vibrující elektrická sekačka
Ale nezdá se mi stav brzdy. Jednak je celá šejdrem (viz foto), ale nepřišel jsem na to, jak ji srovnat. Pojistný koužek není po celém obvodu a tak se po narovnání okamžite zase sveze a pak je nakřivo i brzda.
Kroužek je dost vyplálený, což asi normální také není. A přemýšlím, jestli náhodou nemá brzdit o něco jiného, než je hliníková klec motoru, viz foto - nechýbí tam něco?
Jinak ta brzda se po ose pohybuje volně. Zaseklá není.
- Přílohy
-
20200515_214819.jpg- (271.55 KiB) Staženo 221 x
-
20200515_212608.jpg- (270.39 KiB) Staženo 263 x
-
20200515_203633.jpg- (260.79 KiB) Staženo 213 x
brzdy. Při zapnutí proudu elmg.pole rotoru mělo přitáhnout kroužek (překonat péro) a sekačku odbrzdit, při vypnutí péro sekačku zabrzdí. Jak kroužek brzdy, tak hřídel byly dosti "ojebané" a orezlé, takže se ten kroužek
všelijak křížil na hřídeli , někdy odbrzdil úplně, někdy vůbec, někdy napůl..
No legální řešení je hodit to do šrotu, protože brzda zabraňuje těžkému úrazu ruky, když to nebrzdí, dotáčí se nůž ještě pár vteřin a vyhrnout rukou
trávu z vyhazovacího otvoru do koše je velmi nebezpečné.
Protože s tím krámem pracuji výlučně jen já, vědom si rizika, vyhodil jsem ten kroužek brzdy i s pérem a funguje to už tak asi 8 let. Toto však nikomu nedoporučuji , je to velmi nebezpečné, při vypnutí se musí počkat cca
10 s a pak tam strkat ruku, je-li trávy málo , není točení nože ani slyšet . Kup raději novou.
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... sc&start=0