Příliš hustý epoxid
Moderátor: Moderátoři
Příliš hustý epoxid
Mám takovou plechovku taky a stačí ji dát před použitím na půl dne na přímé slunce, a krásně to změkne a jde s tím pracovat. Zrovna týden zpátky jsem s ním zaléval "komůrky" v plastovém kříži u otočných noh kancelářské židle. Druhý den to bylo ztvrdlé na beton
Tak radím napřed vyzkoušet vzorek jestli ztvrdne, a až pak případně vyhazovat. Tyhle komunistické výrobky maji neskutečnou výdrž.
Vašek
Problém je, jestli na tom nikde nemáš žádnej nápis, podle typu je potřeba dávkovat tužidlo. Míchalo se to váhově 1:7 až 1:12.
Jakou to má barvu? Med, bílá nebo šedá? Bílá a šedá byly zalévací Eprosiny, bylo v tom plnidlo jako křída a pod. Eprosiny byly už zcela nový hustý jak píšeš, bylo je potřeba nahřát. Ale bacha, pokud přeženeš teplotu a namícháš větší množství než asi 0,25kg, tak to nastartuje takovou reakci, že to v nádobě zpění případně se to až spálí do černa.
Pokud je to medový barvy a tak hustý, může to být nějaký speciál který potřebuje na vytvrzení třeba až 60 stupňů. Prostě je potřeba nalézt typ.
Rozhodně to ničím neřeď, to se může jen pokud se epoxyd použije na tenkou vrstvu aby mohlo ředidlo vyprchat. Líh už vůbec ne, je v něm voda a ta znemožní vytvrzení.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Na obrázku zbytek, který jsem nalil do plastové lékovky, se stopami po testu obrobitelnosti
- Přílohy
-
epoxid.jpg- (30.71 KiB) Staženo 105 x
A kutilmile - nelituju tě