Win XP ještě placené?
Moderátor: Moderátoři
Win XP ještě placené?
- pocitujlasku
Mám pocit, že OEM do virtuálu oficiálně použít nejde. Fungovat samozřejmě bude... Na druhou stranu je OEM licence v Evropě možno přeprodávat, což oficiálně licence neumožňovala, takže čert se v nich vyznej. Krabicovka je samozřejmě bez problémů.kulikus píše:OK. Mám ve starém kompu ještě OEM WinXP. Když ho vyřadím, mohu jejich ID použít při reinstalaci XP do virtuálního stroje?
Jde tedy koupit samostatně jejich licence? Na netu jsou ISO instalačky volně ke stažení.
Hubert_79 píše:Sežeň si tu verzi co nechce aktualizaci...
Akurát to inštalačné číslo bude x krát použité a pokiaľ sa pripojí na internet, hneď to otravuje že má nelegálny software. Pokiaľ ale zastaví a vypne v službách Automatické Aktualizácie a Centrum Zabezpečenia, je kľud.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
-
petrfilipi
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
PolPot píše:pokiaľ sa pripojí na internet, hneď to otravuje že má nelegálny software.
Ale houby. Používal jsem to x let a nic. Jen se do toho nesmí cpát aktualizace, jen SP3 a ten se dá sehnat "offline".
kulikus píše:případná šťára jako důkaz legálnosti WinXP
Prosím tebe, jaká šťára?
A myslíš tím u soukromé osoby nebo u firmy? U soukromé osoby musí stačit štítek. OEM ve virtuálu je porušením licence, které by asi nikdo neřešil, instalace samozřejmě nic nepindá, ona to poznat nemůže. U firmy musíš mít především fakturu, žes to koupil.kulikus píše:A co chce vidět případná šťára jako důkaz legálnosti WinXP? Stačí jim holografický štítek na case? Nebo potřebují nějaké papíry od instalace. Nebo stačí, že instalace nepindá?
Pokud to chceš mít opravdu legální, sežeň si nějakou krabicovku. Vzhledem k zastaralosti XP to seženeš za hubičku.
- pocitujlasku