Smd propojka v Eaglu

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mibr

Smd propojka v Eaglu

#1 Příspěvek od mibr »

Zdravím, potřebuji poradit jak vytvořit nebo v jaké knihovně najdu SMD propojku velikosti 1206 v programu EAGLE? Vytvářím jednovrstvou DPS. Zatím jsem to dělal pomocí odporu s 0 hodnotou, ale program to bere jako odpor tzn, pokud dám 2 propojky za sebou, tak to dobře nefunguje, protože to co přivedu na součástku není stejný signál, který je na výstupusoučástky. Poradí mi někdo jak to vyřešit? Děkuji.
Cowley

#2 Příspěvek od Cowley »

Vítej na Bastlírně!

A mezi dát WIRE se stejně označeným signálem NAME nefunguje?

Nebo JUMPER knihovna?
PotPalo

#3 Příspěvek od PotPalo »

Knihovňa JUMPER (je tam aj SJ_2 čo je v prílohe) alebo JMP-0R-SMD. Inak dá sa aj nakresliť už priamo pri návrhu DPS, stačí dať pár obdĺžnikov vedľa seba (vrstva Top alebo Bottom), a odmaskovať obdĺžnikom (alebo pár kruhmi, výsledok v prílohe) vo vrstve tStop (vrchná doska) alebo bStop (spodná doska). Akurát v oboch prípadoch neviem či je to 1206, chcelo by to odmerať.

Inak na eagle tu máme zvlášť téma.
Přílohy
vlastna tvorba.jpg
vlastna tvorba.jpg
jumper SJ_2.jpg
jumper SJ_2.jpg
vlastna tvorba jumper.png
vlastna tvorba jumper.png
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
mibr

#4 Příspěvek od mibr »

Asi jsem to špatně popsal. Ta propojka má sloužit k tomu, že se mi kříží cesty a použitím propojky velikost 1206 se mu vytvoří mezi pady mezera, kterou mohu kříženou cestu dostat. Ale problém je v tom, že pokud je v této cestě napájecí napětí, tak jej mám na propojce jen na vstupu, ale na výstupu je jen signál, ale ne to napětí, takže mě router nutí s připojovat stalé na vstup propojky. Mám tu i případ, kde mám 2 propojky za sebou. Prostě bych chtěl nějak eaglu vnutit, že to co je na vstupu propojky je i na výstupu, ale netuším jak ...
Přílohy
eagle.png
eagle.png
PotPalo

#5 Příspěvek od PotPalo »

Funkcia NAME, kliknúť na tú cestičku čo k nej vedie, a N$24 premenovať na +3V3. Opýta sa to či zlúčiť, dáš "áno na celom", a je to.
Naposledy upravil(a) PotPalo dne 17 kvě 2020, 09:58, celkem upraveno 1 x.
lesana87

#6 Příspěvek od lesana87 »

Pak je to asi zase bude chtít propojit vodivou cestou i přes tu propojku.
mibr

#7 Příspěvek od mibr »

PotPalo píše:Funkcia NAME, kliknúť na tú cestičku čo k nej vedie, a N$24 premenovať na +3V3. Opýta sa to či zlúčiť, dáš áno, a je to.

Zkoušel jsem to, ale nepustí mě to. Chce to, abych to udělal ve schématu, ale tam to taky nejde ... tam mi to napíše, že tento název již existuje ...

lesana87 píše:Pak je to asi zase bude chtít propojit vodivou cestou i přes tu propojku.

Když to udělám vodivou cestou přes projku tak se mi ty cesty zkříží a tím to ztratí význam ne?
lesana87

#8 Příspěvek od lesana87 »

No samozřejmě, že by to ztratilo význam, proto to PotPalovi píšu. :)

To přejmenování signálu fungovat musí, běžně se to používá, že signál netáhneš ve schématu přes celej list (nebo když potřebuješ protáhnout signál na další list), jen uděláš dva pahýly a ty pojmenuješ stejně, logicky se tím spojí. Funguje na tom principu i sběrnice (bus)
Naposledy upravil(a) lesana87 dne 17 kvě 2020, 09:52, celkem upraveno 1 x.
mibr

#9 Příspěvek od mibr »

lesana87 píše:No samozřejmě, že by to ztratilo význam, proto to PotPalovi píšu. :)

Omlouvám se, špatně jsem to pochopil :) Myslel jsem, že je to rada :)
mibr

#10 Příspěvek od mibr »

To tu nikdo z vás tento problém neřešil?
lesana87

#11 Příspěvek od lesana87 »

Přiznám se, že propojky jsem použila jen na THT desce. Tam jsem to řešila dvojicí průchodek a cestičkou v horní vrstvě, v reálu pak byla deska jen jednostranná a horem se daly drátěné propojky.
PotPalo

#12 Příspěvek od PotPalo »

U mňa to normálne funguje. V schéme, funkcia NAME, kliknem na cestičku, a dá sa pomenovať rovnako ako už v schéme mám, akurát sa opýta.

1. musí byť jumper v schéme
2. musí z neho viesť vodič (wire) na oboch koncoch, tie sa pomenujú.
3. musí sa použiť funkcia NAME, cez INFO sa tento raz nedá premenovať.
Přílohy
name.png
name.png
mibr

#13 Příspěvek od mibr »

Ano, sem se dostanu, ale po kliknutí na "Yes" se mi zobrazí toto.
Nemůže být problém v tom, že ta propojka je SMD odpor s hodnotou 0R? Myslím si, že je to blbost ... je to jen hodnota, se kterou on podle mě nepočítá.
Přílohy
eagle2.png
eagle2.png
eagle1.png
eagle1.png
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od kulikus »

Běžně se při návrhu DPS nejprve natahá napájení s minimem prokovů, a pak se teprve vedou ostatní spoje. Ušetří tě to podobných situací.
lesana87

#15 Příspěvek od lesana87 »

On je to vlastně docela špatně řešitelný problém, pokud je vůbec řešitelný. Součástka má mít na dvou vývodech stejný signál, ale zároveň nemají být na desce vodivě propojené. Router by například nevěděl, ke kterému vývodu součátky má ten daný signál routovat. To by musela být speciální součástka a program by se k ní musel chovat jinak než k běžným součástkám. Ve starých verzích Eaglu o takové součástce nevím.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“