Jednosmerny transformator
Moderátor: Moderátoři
Inak ten štítok by snáď mohol byť k celemu zdroju a nalepený na transformátore len preto, že tam bolo miesto, lenže tam je uvedená aj farba vodičov, takže je to len k tomu transformátoru a teda nezmysel.
barnodaj píše:Mě spíš vadí schopnost lidí komukoliv nadávat
Mně zase vadí, kam se za necelou generaci dostala technická úroveň výrobků, "správnost" a věrohodnost značení, akceptování norem, a naše ochota všechen ten humus omlouvat a tolerovat.
Navzdory tomu, že stupeň vývoje techniky je podstatně dál, informace dostupnější a metody kontroly dokonalejší než v "papírové" době.
Ad "souvislost" s Horákovou:
https://bezfaulu.net/argumentacni-fauly/utok/
- tomasjedno
Prečo by mal rásť do nekonečna? Supravodivý by bol len transformátor, nie zdroj a spotrebič.tomasjedno píše:anebo si ušetřit ostudu a radši se zamyslet nad tím, jestli může růst proud primárem do nekonečna.samec píše:Mám pocit, že supravodivý transformátor by mohol transformovať aj jednosmerný prúd, ale nemám to ako overiť. Teda dalo by sa osloviť nejaký výskumný ústav...
Jinak k té diskusi o ss trafu si přečtěte třeba na Wikipedii také něco o transduktorech, kterých jsou třeba v pantografických jednotkách ř. 451, 452, 460 celé houfy. Slouží tam k regulaci a měření ss vn, kdy průvlekem transduktoru primárně prochází silový vn vodič se ss proudem a sekundárně se takto jeho velikost "transformuje" do řídících obvodů. Takto je tam vlastně ss transformací zaručeno bezpečné oddělení vn obvodů od nízkonapěťvých řídících obvodů.
Nikdy v životě jsem neviděl, aby v cívce EI transformátoru byl vestavěn usměrňovač. Zpravidla by tam v čínském transformátoru měl pracovní podmínky, hodně podobné peklu.
I kdyby tam nakrásně rejžák diody napral, jakože je dneska schopen úplně všeho, tak s ohledem na navazující součástky a obvody, by výstup nutně musel mít označenou polaritu.
Mně z toho furt vychází čínská řadová idiocie.
Ten zemědělec, co na dotyčné trafo ten štítek lepil, jistě nebyl poslední v řadě, kdo to trafo viděl.
Připouštím, že někomu vzdělanějšímu z té řady agrobolševiků, kterým trafo prošlo rukama, to mohlo přijít divné.
Režim ale zásadně požaduje držet tlamu a krok - a co kdyby měl šéf lepičů, nebo návrhářů štítků známé někde výš!