Jak je to s malováním perem na obrazovce (otazník)
Moderátor: Moderátoři
Jak je to s malováním perem na obrazovce (otazník)
Jde to naroubovat na standardní programy jako jsou Corel, CADy a podobně?
Co k tomu je případně potřeba za HW?
Naposled jsem to viděl před 15 lety u jednoho projektanta s nějakým CADen ještě na CRT monitoru, vlastně to nahrazovalo myš.
Nechci ale tabletový řešení.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Ve photoshopu to normalne fungovalo, ale vzhledem ke stari a vykonu stroje to takto nepouzivam. Notas mam prakticky jen na nahravani novych verzi FW do masin. Jednu obrovskou vyhodu to ma oproti prstoidnimu ovladani, muzes mit ruku polozenou na obrazovce a pracovat s tim jako kdyz pises na papir tuzkou. Reaguje to do vzdalenosti tak 1-2mm od obrazovky. Jestli tam funguje pritlak si uz nepamatuju, pri mem pouzivani to nepoznam. Taky presnost je nesrovnatelne vyssi.
Pokud to chces na nejake rucni skicy, je pero urcite lepsi nez mys. Za mne je to asi nejlepsi ovladani kurzoru na prenosnych pocitacich co jsem kdy mel. S touchpady nebo trefovani se prstem mezi rozepsany text se to vubec neda srovnat, nevim proc uz se to nevyrabi. Na jakem principu to funguje netusim, je mozne ze je v peru baterie, ale za 10let co to mam jsem ji nemenil a to jsem NB koupil uz pouzity za par kacek.
Jak poznám, jestli to chce rezistivní, kapacitní nebo jinej stylus? Pro mě pole naprosto neorané.
Jo je to na malování skic grafiky, případně výběry z rolet záložek.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Co jsem se dival, tak vetsinou dotykove notasy mivaji kapacitni displeje, monitory urcene pro profesionalni pouziti klasicke odporove folie. Ani jedno se na kresleni perem nehodi.