Audiokazety (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
Co se mi jednou líbilo a rád jsem poslouchal už nikdy nesmažu. To pravidlo ctím do dnes. Později přišlo CD, s tím je to stejné. Co s mi líbilo schovávám pořád. Nikdy to nevyhodím. U mp3 zatím nevím, ale taky nemažu. Není proč.
K samotným kazetám - Nikdy jsem nepochopil provedení její páskové dráhy. Co z toho, že tam jsou dvě točící kolečka, když se pásek stejně tře o "napínací kolík", který stejně nijak napínací není. Kdyby tam byl jen kolík, chápal bych to. Kdyby tam bylo jen kolečko, byl bych ještě spokojenější. Ale obojí? Celý život to považuju za nesmysl.
samec> Nahrávat se dalo na všechno, pokud sis pohrál s předmagnetizací
I na pásky, které původně z kazet vůbec nebyly. Jo, magiče jsem miloval a vyhrál si s nimi.
Různý. U těch úplně prvních to byly kupované kazety ze západu. Mám Pantonku z roku 1971 a to byla jen přelepená Sony C-60, dokonce i s vypínacím kovovým páskem jako býval u kotoučáku. Ani neřešili délku pásku, na začátku i konci byla prostě dlouhá pauza. Někdy na konci 70. let mi přišlo, že se snažili používat Emgetonky. Ale pak přišlo rychlokopírování rovnou na pásek a tam i v AR museli přiznat, že Emgetonky náhodně sviní hlavy a docházelo k dropoutům, takže dováželi pásky různě ze západu. Ty projely strojem a navinuly se do kazety. Mechanika byla stejná jako u Emgetonek.elektrosvit píše:Jaký pásek byl použit v kazetách Supraphon, Opus, atd.? Dostaly se ke mně 4 kousky (Citron, Team, Olympic, prostě konec 80. let) a překvapila mě docela slušná kvalita těchto kazet. Takže Basf nebo Agfa? A nebo byly ze zahraničí nakupovány celé kazety a zde jen nahrávány?
- elektrosvit
No právě, čekal jsem špinění hlav a mizernou reprodukci, k ničemu takovému však nedocházelo. Mechaniku jsem nezkoumal a originální kazetu Emgeton jsem nikdy v rukou neměl. Tož tak.xsc píše:Ale pak přišlo rychlokopírování rovnou na pásek a tam i v AR museli přiznat, že Emgetonky náhodně sviní hlavy a docházelo k dropoutům, takže dováželi pásky různě ze západu. Ty projely strojem a navinuly se do kazety. Mechanika byla stejná jako u Emgetonek.
Podobný kazeťák jsem jednu dobu měl taky. Dobrý akorát jako rádio do garáže...
Už tenkrát se podvádělo. Tento kazeťák mi přišel takový obyčejný, hrozně mi vadilo řízení hlasitosti každého kanálu zvlášť. Tak jsem si původně koupil mgf vzhledově hezčí, s jedním volume. Ovšem doma jsem zjistil, že je uvnitř celý mono! Kupoval jsem ho samozřejmě na burze. Pak jsem skoro měsíc řešil jeho navrácení a rád skončil u toho obýčejného, ale opravdu stereo mgf.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Jenže jsem byl mladý a blbý, tak jich dost "zařvalo" když mi třeba motal kazeťák a tak. Už jich mám jen pár. Nahrávky na tom jsou bez Dolby NR a asi to nenahrávali na nějakém šuntu. Na kazeťáku co mám (Sony TC-K750ES) to hraje velice slušně.
Tahle kazeta má tak 50 minut, ale nahráno je na ni jen těch 5 písniček. Nejkratší tato CSII co mám je C-20.
- Přílohy
-
CSII.jpg- (101.62 KiB) Staženo 135 x
xsc píše:Těhle krámů jsem měl v ruce...
já taky,
v polovině devadesátých let běžně používaný krám . . .
i dva denně jsem po několik let dělal, klasický závady, výměny poťáků (šíleně chrastily)
nastavení tahu navíjecího trnu(muchlaly se kazety), občas výměny vydřených přepínačů . . .
. . . vylovení, odbahnění, vysušení . . .
potom bazarovou AD-F660 no a po plyšáku AD-F910E už doklepem to spolu...
Dlouho pak ležel, když jsem ho chtěl zapnout, tak nefungoval. Na pravé mechanice se prorazil elyt 470 uF,vzal sebou i nějaké SMD odpory. Opravil jsem to, zase kolik let nejel, ale loni jsem úspěšně kolegovi z práce digitalizoval nějakou MC z jeho mladych let. Technics Forever
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...