balíčky z Číny s DPH
Moderátor: Moderátoři
S ohledem na brzkou komplikaci s DPH jsem si v průběhu posledních měsíců objednal nějaké drobnosti z Číny (před tím mi byly doručeny poštou do schránky). Nyní jak tu někdo psal, se mi avizovala Zásilkovna s tím, že to bude k vyzvednutí v nejbližší výdejně. Výdejna je sice geograficky nejblíže mému bydlišti, byť to není úplně na trase, ale s tím bych problém neměl. Jenže má otevírací dobu od 9 do 14 hodin (!) a jen ve všední dny. To snad nemůžou ani myslet vážně, jak může Zásilkovna spolupracovat s obchodem který má otevřeno ve středu a v březnu?
Lze se tomu nějak bránit, popř. jak se to bude postupovat a posuzovat, pokud zásilku v daném termínu nevyzvednu ?
Máte už někdo nějaké zkušenosti?
Že ten čínský prodejce/obchod si vybral Zásilkovnu, patrně pro nejnižší, či nulovou dotovanou cenu.
Popravdě - sice mám ve městě Zásilkovnu taky, ale s podobným provozem, jako houmr. Teď je myslím nefunkční úplně, protože to má jako vedlejšák nějaká obskurní cestovní agentura.
Buď jak buď - ČeskoPošťák mi prakticky cokoliv přiveze až před branku, v pravidelném časovém okně ±15 minut. Nemusím nikam lítat, někoho nahánět a nenechávat se buzerovat časem příjezdu, nebo způsobem platby.
Je to asi jen o tom, s kým spolupracuje daný obchod. Buď je zadarmo, nebo dobrý
Trpěl bys číňanovi tu "dopravu zdarma", nebo i Čechovi, kdybys od nejbližší, hustoalternativně levné Zásilkovny, bydlel třeba 10km?
- tomasjedno
houmr píše:To je právě ten problém - jak zjistit, čím to prodejce pošle?
Vždy mi to do Zásilkovny přišlo přes Estonsko, sledovací číslo má EE na konci.
Doba doručení bývá lepší, než přes naší celnici + ČP a tím že nežiji v zapadákově, tak si to můžu vyzvednout v jednom fitku celý týden od 8-21 hod. (i ve víkendy), které mám pár metrů od baráku.
V ČR objednávám pouze v e-shopech, které umí Zásilkovnu. I ty ceny jsou někde jinde než u ČP.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
piCZus píše:houmr píše:To je právě ten problém - jak zjistit, čím to prodejce pošle?
Vždy mi to do Zásilkovny přišlo přes Estonsko, sledovací číslo má EE na konci.
Doba doručení bývá lepší, než přes naší celnici
Jen technická. Estonsko je (stejně jako my) 16 let v EU, čili to přes celnici co? Nejde.
- tomasjedno
- tomasjedno
Hubert_79 píše:Jistě. Ale vyměňovací pošta ≠ celnice.
A zásilka "Obyč. zásilka - sledování" je totální low cost, od toho fakt nejde očekávat, že to sem dojde za dva dny.
Chápu, že 8 dní trvající doprava obyčejné obálky 10x10 cm po Praze Ti jako pracovníkovi pošty přijde normální. To ale neznamená, že to jako normální přijde taky klientům pošty.