Usb disk a Android

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
sr71

Usb disk a Android

#1 Příspěvek od sr71 »

Stala se mi taková zajímavá věc kterou si neumím vysvětlit. Usb disk (FAT32) který běžně používám jsem použil pro přenos souboru z PC do Android boxu. Poté jsem zjistil že ho už v PC nenačtu - tvářil se jako nenaformátovaný a dle správce disků na PC byl Usb disk v systemu souborů RAW. V tomto stavu jsem usb disk zkusil v settopboxu - tam normálně fungoval včetně všech dat a ten settopbox dokonce zobrazoval ve vlastnostech system souborů FAT32. Poté v PC stále RAW a nečitelný. Potřeboval jsem nějaké data z toho Usb takže jsem ho připojil přes OTG kabel k telefonu s Androidem kde se normálně načetl a data jsem stáhl do tel. a poté z tel. do PC.
Druhý den jsem chtěl Usb disk v Pc naformátovat abych ho mohl normálně používat, jenže po připojení do Pc opět normálně fungoval jako FAT32. Vychází mi z toho že se nějak samovolně překonvertoval z Rawu do Fat32 tím jak byl připojený k telefonu. Je něco takového možné? Nechápu to.
Přílohy
v settop boxu.jpg
v settop boxu.jpg
raw.jpg
raw.jpg
piCZus

#2 Příspěvek od piCZus »

Android pokaždé na USB něco vytvoří/uloží, např. adresář /LOST.DIR nebo /Android/data a samozřejmě je v systému vždy možnost "Odpojit USB zařízení pro bezpečné odebrání" (takhle to mám ve svém telefonu), kdy to obzvlášť platí pro souborový systém FAT32.
p32

#3 Příspěvek od p32 »

Nic se tomu nestalo. Prostě jsi to měl odpojit, restartovat PC a potom se na to mrknout.
xsc

#4 Příspěvek od xsc »

RAW není systém souborů. Jako RAW Windows označují cokoliv, co neznají. Stačí malá chyba a máš z FAT32 RAW, i když jinde to nevadí. Asi to nějaký z OS zase opravil nebo už zblblá wokna jen potřebovala restart.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“