Audiokazety (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
https://www.youtube.com/watch?v=LCHf4hGM8Lk
Zajímavý je, že po +-20 letech k tomu autoři dodělali i text.
Já mám boty z umělý hmoty (Kiss / Ivan Mládek)
Metro dobrý den (Black Sabbath / Jiří Schelinger
Šumař Pépi hrál (Rubettes / Josef Laufer)
Asi, asi (Abba / Hana Zagorová) volně přeloženo: Hany, Hany, vstup do strany !
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Nejspíš to tak je, vizHubert_79 píše:Tak jsem vyštrachal originálku (z roku 1997) a Dolby B tam nikde napsané nevidím. Jen "Dolby surround", což mi přijde divné.
https://www.discogs.com/Colorfactory-If-You-Knew/release/367915 píše:The album "Colorfactory" is mixed using the Dolby Surround 4-channel coding system.
To je myslím celkem rarita. Pokud máš zesilovač nebo receiver s Dolby Surround/Pro Logic, můžeš si vychutnat prostorový zvuk.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Není to myšleno tak, že při nahrávání to sice použili, ale výsledkem je stereo?
Když to poslouchá laik na sluchátka, tak už po polovičním přejezdu ze sterea ke stereu max, se posluchač na sedačce, se zavřenýma očima, začne kolébat ze strany na stranu a občas se i vyvrátí dozadu
Na bednách už to tak působivé není, větší rozšíření báze u beden, co jsou 3m od sebe, už působí trochu nepřirozeně.
Někdy bych to chtěl zkusit znova postavit, ale s lepšími tranzistory, potenciometry a přesnějšími součástkami.
Kono, ale Sinclair si nedělá srandu, potvrdím, že konstatuje skutečný stav, projevy a obdiv k Bozděchově myšlence. Opravdu byl tehdy pan Bozděch asi výrazně napřed, když knížka konečně vyšla a bylo to stále moderní.
Vzpomínáš, jak dlouho u nás trvalo vydání knížky, zvláště s mnoha obrázky a schématy? No tak...
Divný rachot v efektovém kanálu při přehrávání Dolby Surround mohl být způsobený českým dabingem, o kterém mám pochybnosti, že by byl dodatečně kódovaný do Dolby Surround. Nejspíš byl domixovaný do původního dvoukanálového záznamu hudby s přidanými ruchy a dekodér si s ním nevěděl rady.
Ve stereo to hrálo normálně.