Audiokazety (přesunuto)

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
sinclair

#121 Příspěvek od sinclair »

Je to stejný soubor, jako z mého 4.linku pro Láďu.
Myslím, že tam nechybí nic důležitého. Já to stejně, jako ostatní našel na uložto.
Naposledy upravil(a) sinclair dne 25 kvě 2020, 18:27, celkem upraveno 1 x.
patrikvarga

#122 Příspěvek od patrikvarga »

WIDE mal aj K203 Diamant.
sinclair

#123 Příspěvek od sinclair »

Dělají Kohouti? Objednával tam teďka někdy někdo desky?
xsc

#124 Příspěvek od xsc »

patrikvarga píše:WIDE mal aj K203 Diamant.
Měl, ale jenom na tlačítko. Řešené to bylo vazbou mezi koncovými MBA810.
Hill
Administrátor

#125 Příspěvek od Hill »

sinclair píše:Je to stejný soubor, jako z mého 4.linku pro Láďu.
Myslím, že tam nechybí nic důležitého. Já to stejně, jako ostatní našel na uložto.

Jo, to jsou ty moje skeny, které jsem už vystavoval v tomto vláknu, jen jinak pojmenované, a žádal kohokoliv, ať je na Uložto přidá, což se zjevně stalo (já nepoužívám v názvech souborů diaktritiku ani mezery). V originále jsou obrysy desek nepřerušované, což by mohlo někoho vytrestat zkratem, tak jsem ty čáry ve všech skenech přerušil.
MiraSt

#126 Příspěvek od MiraSt »

sinclair píše:Laufra nemůžu ani cítit, hnusák jeden. Díky kapitáne..
Pamatuju. A víš, že mám někde na pásku "Už je to tady, už je to tady, Havel je náš prezident"? Hráli to v rádiu po zvoleni do funkce a já to chytil na magyč.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
MiraSt

#127 Příspěvek od MiraSt »

xsc píše:
patrikvarga píše:WIDE mal aj K203 Diamant.
Měl, ale jenom na tlačítko. Řešené to bylo vazbou mezi koncovými MBA810.
Myslím, že ne. Matně si to schéma pamatuju a tam to bylo řešené spojením emitoru předzesilovače nějakým odporem přes tlačítko.
Jinak jsem na něm odehnul blokovací kontakt na lankovým kolečku a na mezipásmu OIRT a CCIR jsem poslouchal poliše.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
xsc

#128 Příspěvek od xsc »

Takže Diamant to měl přes ten předzesilovač, v Safíru zbytečný předzesilovač (který nic nezesiloval) odstranili a šlo to přes MBA :-)
Osmdesat

#129 Příspěvek od Osmdesat »

Hill píše:Dokud máš jen dvě uši, ani to domácí kino tak moc nepotřebuješ. Dolby Surround měly některé věže od Aiwy, pouštěli jsme přes to zvuk z videokazet, ale výsledek nic moc. Normální stereo bylo prostě lepší.
Lépe než původní dekodér Dolby Surround se měl chovat dekodér Dolby Pro Logic II, vyráběný po r. 2000. Záznam Dolby Surround je stejný, ale dekódování je inteligentnější.
Mám receiver s Dolby Pro Logic II, ale nemám na něm co poslouchat.
Když budeš Huberte chtít, můžeš si tu kazetu ke mně přijet poslechnout :D
MiraSt

#130 Příspěvek od MiraSt »

Diamant to měl takhle.
Přílohy
WIDE.jpg
WIDE.jpg
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od Hubert_79 »

80 píše:Když budeš Huberte chtít, můžeš si tu kazetu ke mně přijet poslechnout

Díky za nabídku. Mohl bych ti ji poslat služebně a ty bys ji poslechl v zastoupení :lol:
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Osmdesat

#132 Příspěvek od Osmdesat »

Huberte: Poslechl jsem si pár písní od Colorfactory na youtubu a není to špatné, taková na poměry místního hudebního bahna dost slušná alternativa. Škoda, že takové nadějné kapely a projekty u nás se vždycky udrží chvíli, natočí pár skladeb a pak zdechnou. :?
Kazetu mi poslat můžeš, ale protože předpokládám, že pro kazety, CD i pozdější reedice použili stejný master, bude to kódované v Dolby surround, i když si to pustím z youtubu nebo odněkud stáhnu. Už to samozřejmě nebude ten "devadesátkovej fíling" :D, jako když si to pustím přímo z kazety, ale na vyzkoušení to bude stačit.
Představuju si tenhle projekt jako takový pozdní pokus oživit dávné kvadro.
Mohli by dnes udělat reedici v diskrétním multikanálovém formátu, např. v Dolby Digital nebo DTS, z původních multitracků, to by bylo zajímavé.
...Asi to skutečně vyzkouším, protože prý moc sedím u PC, tak abych moc neprovokoval, bych mohl začít dělat jiné kraviny, např. šoupat po místnosti s reprákama a zdrátovat si to "domácí kino".
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od Hubert_79 »

Jo, zlatý devadesátky. Jejich členové se pak rozprskli do jiných projektů. Ten zpěvák byl Američan. Vydali ještě jedno album a pak to vyšumělo. Škoda jich.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Colorfactory
Ten debut mám na CD (z flaců na uložto), jinak je to docela těžko sehnatelné. Asi toho nevyprskli nějaká kvanta.
Kazetu jsem získal zajímavě - Městská knihovna vyřazovala kazety a soubory asi 20 kazet dávali snad za pade. Sháněl jsem něco jiného (debut Bílé Nemoci, vydáno ještě Pantonem v roce 1992) a toto bylo v tom souboru. Ač z knihovny, tak kazeta je v excelentním stavu. I ta Bílá Nemoc, tu jsem nakonec sehnal na orginál CD.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od Hubert_79 »

Tak jsem sehnal (ne tedy zrovna levně, leč sehnal) original CD Colorfactory a poznámku o Dolby Surround nese též. Obrázek napoví.
Přílohy
colorfactory.jpg
colorfactory.jpg
sinclair

#135 Příspěvek od sinclair »

Nepůjde to efektně přehrát třeba i SQ dekodérem?
Dekodéry "Dolby Surround" a pět výkonových zesilovačů, měla kterási řada AV receiverů NAD. Myslím, že "jedničková" řada T741 až T771.
Ta další, dvojková, už tuším měla Dolby ProLogic.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“