energie - neveřejné nabídky

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Olchor

energie - neveřejné nabídky

#1 Příspěvek od Olchor »

Při změně dodavatele energií se dá podívat na různé srovnávače cen na webu. Ale skoro každý dodavatel má neveřejné nabídky, ke kterým se člověk dostane až po přímém oslovení dodavatele. Existuje někde kalkulátor, který počítá i s těmito utajenými nabídkami?
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ZdenekHQ »

To pochybuju, musíš se hádat. Taky se na to chystám...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
petrfilipi

#3 Příspěvek od petrfilipi »

U Bohemia Energy se ptej na ceník Excelent (na 12 měsíců) nebo Excelent 24 (na 24 měsíců, 1150Kč/MWh VT i NT bez DPH, 65Kč/měsíc + DPH).
Je to neveřejný ceník, ale možná je to ceník nějaké jejich sesterské společnosti.
U BohemiaEnergy ještě existuje možnost, pro nové zákazníky, sjednání tarifu za ještě lepší ceny než 1150 a navíc bez měsíčního paušálu, ale platí to jen rok a pak nesmíš zapomenout přejít na jiný produkt. Ale na starost to má opět ta jejich sesterská společnost, na jejíž webové stránky si nemohu vzpomenout.
Ale zkus to na BE, 800 025 025. Tam ti poradí.

Tak už to vím, ta dceřinka je BofemiaDirect, tam jsou odkazy na www.startplusplus.com, https://www.energie-s-garanci.cz/ a nevím kam ještě.
Že bych se v tom orientoval, no to tedy ne.

Petr
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jjilek »

K tomu ještě cena za distribuci? A poplatek za předčasné ukončení smlouvy 5000.- Kč.
petrfilipi

#5 Příspěvek od petrfilipi »

No za distribuci musíš platit, ať bereš od ČEZu nebo BE nebo Skautů. Cena za silovou elektřinu je to, oč se tu jedná.
A nějaký poplatek za předčasné ukončení mají všichni dodavatelé silovky, nějaký přehled je zde.

PF
witt

#6 Příspěvek od witt »

Olchor píše:Při změně dodavatele energií se dá podívat na různé srovnávače cen na webu. Ale skoro každý dodavatel má neveřejné nabídky, ke kterým se člověk dostane až po přímém oslovení dodavatele. Existuje někde kalkulátor, který počítá i s těmito utajenými nabídkami?

Určitě neexistuje, maximálně ti mohou dorovnat konkurenční nabídku. Každá energetika má jen nastavenou hranici, na kterou je ochotná u maloodběratele jít.
sinclair

#7 Příspěvek od sinclair »

Jak se na to lze odvolávat, když to oficiálně neexistuje? Myslím ten neveřejný ceník.
petrfilipi

#8 Příspěvek od petrfilipi »

Prostě se musíš zeptat. "A opravdu nemáte nic levnějšího?" "Kdybyste měli něco levnějšího než konkurence XY, tak bych u vás zůstal (k vám přešel)." Nic víc s tím nenaděláš.

Petr
witt

#9 Příspěvek od witt »

Myslím, že na "zeptání" už to nefunguje. Opravdu to chce konkurenční nabídku, což není problém. Dělám to tak, že na TZB Info si nechám vyjet tu nejlevnější, klidně od největšího "podvodníka" a s tím pak zajdu tam, kde mi vyhovují podmínky, ale nevyhovuje cena. A většinou se dohodneme.

Oni ceny konkurence samozřejmě znají, jen potřebují mít zdokumentováno, že je znáte také.

Konkrétně u elektřiny se ale moc ušetřit nedá. U ní je drahá distribuce a ta je regulovaná státem. U plynu už to bývá zajímavější.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od jjilek »

Vlákno mne pobídlo k bližšímu prozkoumání nabídky od BE. Dočetl jsem se, že po roce tarifu Ideal přechází smlouva automaticky na tarif Klasik. Poněvadž jsem ceník pro tento tarif na stránkách BE nenašel, tak jsem si o něj napsal. Samozřejmě jsem neobdržel žádnou odpověď. Asi jednoznačná (ne)odpověď. :D
petrfilipi

#11 Příspěvek od petrfilipi »

Ceník přejmenovaného Klasiku je zde: https://www.bohemiaenergy.cz/co-delat-k ... nce-mesice
Ale není to nic moc co se týče ceny.
Pokud jsi ale nový zákazník, můžeš využít tarif pro nové zákazníky.

Petr
ok1hga

#12 Příspěvek od ok1hga »

Bohemia Energy jsou šmejdi . . .
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Hubert_79 »

Jsou, stejně jako v článku zmíněný Centropol. Z jejich praktik, kdy si najmou nějaké mladé a dynamické naháněče ve špatně padnoucích oblecích by jeden blil.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od ZdenekHQ »

U Bohemky vám samozřejmě nabídnou vyšší tarif, pokud se nebráníte. Pokud se bráníte, tak si samozřejmě vyžádáte monitorovaný rozhovor, řeknete vlastní představu a hlavně si pohlídáte, aby byla odsouhlasena doba neurčitá.

Pak je s nima docela řeč.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“