Nútené nahratie staršej verzie software do TV LG 32LN575S
Moderátor: Moderátoři
Nútené nahratie staršej verzie software do TV LG 32LN575S
Potom by som už musel TV rozobrať a opravovať obsah eMMC, ale ak by sa mi podarilo do TV teraz dostať staršiu verziu, tak by sa zmazaním/prepísaním obsahu eMMC prípadná nestabilita v budúcnosti posunula až o pár rokov ďalej.
Takže takto chcem predĺžiť funkčnosť TV bez opravovania, ale mohlo by sa to hodiť aj niekomu, kto zistil, že nejaká staršia verzia mu viac vyhovuje.
Prípadne to môže pomôct niekomu, kto má už najnovšiu verziu a TV mu stráca pamäť naladených kanálov, čo už som tu na fóre videl a teda to nevie opraviť ani obnovením pôvodných nastavení a rovnaký soft mu cez USB nezoberie.
Prehratie obsahu eMMC by sa dalo urobiť aj pomocou upgrade ešte novšej verzie ako je v TV avšak žiadna novšia nie je. Pozeral som na stránke LG a aj som sa pokúsil nájsť novšiu s TV na sieti.
Ak nahrajem na USB klúč verziu 4.28.17, tak TV ma odfajčí s tým, že takú verziu už má a nedovolí ju opäť nahrávať.
Vie niekto nejaký postup ako tento TV prinútiť nahrať rovnakú alebo staršiu verziu?
Návod ako, je tam napísaný, ale pre mňa najpv nie celkom pochopiteľný.
Takže píšem to vlastnymi slovami:
Stiahnuť LgDTVupdater
Rozbaliť priamo do koreňa systémového disku C: adresár LgDTVupdater (na inom mieste disku to fungovať nebude).
V adresári C:\LgDTVUpDater\dns\ otvorte AcrylicHosts.txt napr. cez poznámkový blok
Zmente(prepíšte) IP adresu uvedenú v riadku pred "snu.lge.com" na tú, ktorú má počítač v ktorom to editujete.
Napr. zistenie IP vo W7 s internetom pripojeným cez wi-fi v mojom prípade:
Štart-ovladacie panely-centrum sietových pripojení a zdielanie-
bezdrôtove pripojenie k sieti-podrobnosti-IPv4 adresa.
Po zmene IP adresy ulož a zavri txt súbor.
V adresári C:\LgDTVUpDater spusti startDNS.bat a nezavieraj okno
a potom spusti startHTTP.bat a nezavieraj okno.
V TV choď do menu TV - Siet - Pripojenie k sieti - wi-fi (ak ho TV má) zvol tvoj wi-fi ruter - zadat heslo na prihlásenie - zoznam ostatných sietí - zvol tvoj wi-fi ruter - manuálne nastavenie - bezdrôtové pripojenie - zoznam prístupových bodov - zvol svoj wi-fi router - Rezim DNS - zadat
zistenú IP adresu PC a pripojit.
Mne sa to pripojilo a po zajdení do menu podpora - aktualizácia software - skontrolovat verziu aktualizácie - TV objavil na fake serveri staršiu verziu a po potvrdení si ju nahral.
Po nahraní bolo treba TV vypnúť cez DO a opäť zapnúť, dalej pozavierať okná na PC.
V menu TV - nastavenia - spustiť obnovu výrobných nastavení.
Tým sa zruší nastavenie inej IP adresy a prípadný bordel v nastaveniach TV pri prechode na staršiu verziu s ktorým výrobca nepočítal.
Po uvodných nastaveniach TV si môžeš overiť že v TV je staršia verzia zase cez menu aktualizácie software.
A v budúcnosti samozreme mozes urobit upgrade cez USB novšou verziou a prípadne celý postup opakovat ...