Skúsenosti s Aukrom
Moderátor: Moderátoři

- tomasjedno
Žádost zamítli s tím, že jim kupující nepotvrdil nerealizaci obchodu.
Následovala moje stížnost doložená maily a výpisem hovorů. Až pak, když se jim nepodařilo vylámat z kupujícího žádnou reakci, to uznali a provizi vrátili.
V hodnocení bych popsal i ty jeho výhrůžky za odhalení jeho podvodnýho jednání. Musel s tím počítat, obzvlášť když se takhle začal stavět na zadní.martin-f píše:Tak nakoniec chlap súhlasil, aby som mu Condora poslal späť. Condor už je u neho a dnes prišli prachy.
Pochopiteľne nezabudol na výhražky typu ešte jeden mail, prípadne reakcia v hodnotení na aukre a začne to riešiť on.
A kutilmile - nelituju tě
Zatiaľ čo medzi mojimi cca 12-15 pozitívnymi komentármi bude jeden negatívny hodne kričať. To radšej oželiem, nech mám "čistý štít".
Beztak mi neni jasné, čo ho to napadlo, urobiť 1300 transakcií v poriadku (dačo predával, dačo kupoval), každý ho chváli a potom pri jednej trasakcii urobí obyčajný blbý podvod a ešte sa bude chovať ako arogantný blb, ktorý sa "neurčito" vyhráža (ako že ešte dačo napíšem a vyrieši to svojim spôsobom).
Aj keď teoreticky, takýchto odrbov môže mať na konte viac, ale ak zakaždým spraví bububu a dotyčný si to s negatívnym komentárom rozmyslí aby nemal problémy, tak je to pochopiteľné.
Je to sice zbabělost, nedat negativ, ale kdo by chtěl obdržet mstivý negativ od zdánlivě bezúhonného prodejce. Je to začarovaný kruh. Prodejci rostou počty transakcí a kredit. Ono se dá dost často poznat už podle vyjadřování, kdo je hajzlík. Jenže to na skóre to nemá vliv.
Takový EKKAR by určitě neměl problém negativ udělit.😀 Naopak. Libuje si v konfliktech. Ale většina lidí konflikty nesnáší.
Aukro bylo původně takové pěkné vetešnictví, kde se daly koupit/prodat staré věci. Postupně z toho udělali hlavně e-shop jako jsou jich mraky. Z jejich obchodního hlediska je to pochopitelné. Ale stále je tam možno koupit staré kousky, které na Aliexpress nekoupíš. Je to však s rizikem minimální ochrany před podvodníky.
Před časem jsem byl nucen udělit negativní hodnocení.
Po pravdě jsem sepsal všechny indicie, které by mohly vést k domněce, že mě prodávající podvedl.
Vůbec se nenamáhal mi udělit negativní hodnocení nebo jakkoliv regovat.
Ebay se snaží, aby kupující a prodávající nemohli být v kontaktu jinak, než přes Ebay. Navzájem mezi nimi skrývají jejich e-mailové adresy.
Aukro to dělá přesně naopak. Když někomu napíšu vzkaz přes Aukro, přijde mu e-mail a v něm je jako jediná adresa pro odpověď můj e-mail, nikoliv Aukro.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)