Philips 40PUS6809/12 - obraz KO, podsvit OK

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
johnybufon

Philips 40PUS6809/12 - obraz KO, podsvit OK

#1 Příspěvek od johnybufon »

Zdravím,

po zapnutí TV se rozsvítí pouze podsvit a nenaběhne obraz.
Přeměřil jsem zdroj a dávkuje správně. Vyměnil jsem T-con, bohužel bez úspěchu. Potom jsem zkusil odpojit pravou část displeje od T-conu a levá část obrazu se zobrazila. Jde tedy o závadu na panelu.

Předpokládám, že bude vadný některý z 12 keramických kondenzátorů. Je můj předpoklad správný? Můžete mi prosím poradit, jak si toto potvrdit? O jaký typ kondenzátoru se jedná?

Děkuji za pomoc.
Přílohy
1211.jpg
1211.jpg
rolis7

#2 Příspěvek od rolis7 »

Väčšinou majú problém keramiky, ale nie je to pravidlo. Zistiť sa to dá len postupnou výmenou, alebo meraním.
p32

#3 Příspěvek od p32 »

johnybufon píše:Potom jsem zkusil odpojit pravou část displeje od T-conu a levá část obrazu se zobrazila.
No a co když jsi odpojil levou část displeje? A co když jsi toto samé udělal s přehozenými lvds kablíky?
johnybufon

#4 Příspěvek od johnybufon »

Když jsem odpojil pouze levou část, tak problém přetrvával. Po přehození kabeláže žádná změna. Kablíky jsou tedy ok.

Stále to vypadá na ty ker. kondíky. Je nějaká jiná cesta, než je všechny odpájet, otestovat a znovu připájet?

Děkuji.
Zaky

#5 Příspěvek od Zaky »

Doměřit se zkratované větve, pustit přes ní trochu proudu a měřit voltmetrem s pořádným rozlišením úbytky na cestičkách. Nebo opět pustit do toho trochu proudu a podívat se infrakamerou, který kondík topí. Vždy s bezpečně malým napětím, aby bylo hluboko pod úbytkem PN přechodů a nehrozila destrukce, kdyby zkrat pominul.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
KUBO

#6 Příspěvek od KUBO »

Si si istý, že to bude tými kondíkami? Nameral si na nich skrat, alebo zvod? Môže byť aj skrat v skle, alebo bočných driveroch.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
johnybufon

#7 Příspěvek od johnybufon »

Jakým způsobem to mám změřit? Viděl jsem pouze návod, kde se kondíky odpájí a změří.
Syron

#8 Příspěvek od Syron »

Zaky ti to přesně popsal. Já to tak dělám taky. Je dobré mít to napětí stabilizované a se zdrojem(omezením) proudu.

PS: tato metoda je tak přesná, že se mi před několika lety podařilo na HDD, i když počítače nedělám a neumím, najít na zkratovaném ochranném prvku pro +5V po havárii zdroje(transil, tussil nebo ZD) o šířce 4mm přesné místo zkratu s přesností lepší než asi 0,5 mm. Ale HDD to stejně nepřežil.
Naposledy upravil(a) Syron dne 29 kvě 2020, 20:24, celkem upraveno 1 x.
Heno

#9 Příspěvek od Heno »

Vidím, že viacerí chápu, takže sa nemusím opakovať...
johnybufon

#10 Příspěvek od johnybufon »

Zkusil jsem proměřit obě strany displeje a hodnoty byly skoro totožné. 8O

Potom jsem znovu zkusil vytáhnout lvds kabel z pravé části displeje a levá část obrazu zůstala nezměněna (pravá svítila bíle). Je možné, že došlo k poškození nové T-cony?
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“