SAMSUNG UE40EH5000 podsvit ide ,ale obrazovka je cierna

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Onkyo

#16 Příspěvek od Onkyo »

Joj este skusim prehodit LVDS kable medzi sebou.Skrat na kondikoch nemeram.A ked nabehne teda ta jedna polka displeja co je vadna po odpojeni druhej asi klesne zataz tak meram napätia na kondikoch...Asi displej.Skoda fajnej telky.
Heno

#17 Příspěvek od Heno »

Alebo si mal najprv merať a až potom pripájať.
Už som videl na videách expretov, čo pripájali/odpájali polovicu skla za jazdy, čo by ma nikdy ani nenapadlo urobiť.
Daľší experti nájdu skratovaný kondík a proste ho len vypájkujú a ničím nenahradia, ale ak tam zdanlivo nemusí byť, tak načo ho tam teda dávali vo výrobe ak nie je treba?
Tcon mohol dať krátkodobo prúd s pripojenou len jednou (vadnou) polovicou a mohol skrat/zvod v kondíku prepáliť.
Niekedy sa načnutý kondík preruší a rušenie pri driveri, ktoré mal kondík eliminovať driver zničí.

Netvrdím, že to bol tvoj prípad, ale stať sa to môže a aj sa to stáva, ale spätne nie je možné zistiť čo odišlo ako prvé...
Onkyo

#18 Příspěvek od Onkyo »

meral som samozrejme aj pred odpajanim skrat nebol nikde.A samozrejme neodpajam a pripajam z ajazdy-ako sa hovori.
Heno

#19 Příspěvek od Heno »

No čo sa týka merania som to v tvojich príspevkoch nečítal.
TV ostane ako testovací (so zapojenou len dobrou polovicou lcd) na mainboardy a zdroje...
p32

#20 Příspěvek od p32 »

Zase tak špatná TV to není, to se vyplatí ještě spravit i když je to jen ten Samsung. :wink:
Lubanec

#21 Příspěvek od Lubanec »

Pokud a jedom z pásku od t-con z pohledu ležícího t-conu pravý pasek z kraje zalepíte pin např 4-tý až 7-mý,obraz určo naskočí,ale už budou chybět pixely..někde se to tu i řešilo
Jaj..To byla pecka..no joo..Kondenzátor byl nabitý(tudy proud jde)
PotPalo

#22 Příspěvek od PotPalo »

Keby pixely. Každý druhý mikroriadok.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“