Poptávám zhotovení nestandardní dálkově ovládané zasuvky

Jestliže poptáváte nebo hledáte osobu(y) k vyřešení nějakého problému, popř. nabízíte SERIÓZNÍ zaměstnání související s elektronikou.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Olsztyn

Poptávám zhotovení nestandardní dálkově ovládané zasuvky

#1 Příspěvek od Olsztyn »

Ahoj všem.
Rád bych přes toto fórum zkusil poptat nestandardní DO zásuvku.
V kuchyni mám standardní spínač (230V), který spíná zásuvku (zasuvka A) ve skříňce, v ní je trafo napojené na led osvětlení kuchyňské linky. Do zásuvky A bych potřeboval zapojit nějaký dálkový ovladač jiné zasuvky (zasuvka B). Zásuvka B je vzdálená 3m, ale kopat zdi už nelze. Takže v podstatě vyrobit vysílač, který když bude pod proudem vysílá druhé zásuvce povel k svícení, když bude bez šťávy, tak se zásuvka B vypne. Našel jsem spoustu jednoduchých dálkově ovládaných zásuvek, ale ovladačem.. ten nechci. Nenašel by se tu prosím někdo, kdo by zvládnul samozřejmě za honorář vyrobit? Případně možná na takové řešení existuje už něco vyrobeného tak poradit? Diky moc
termit256

#2 Příspěvek od termit256 »

Co konkretne si predstavujes pod pojmem honorar?
ferdislav

#3 Příspěvek od ferdislav »

nestačilo by dát ten prodávaný ovladač do prostoru vypínače a napojit ho tam?
třeba použitím přepínače 6+6, jdna část silovina, druhá ovladač d.o. pro zásuvku B
tomasjedno

#4 Příspěvek od tomasjedno »

Já bych použil dvě zásuvky ovládané společně jedním dálkáčem.
Anebo bych změnil názor na to, že nejde sekat do zdi :D
Olsztyn

#5 Příspěvek od Olsztyn »

Termit: já nevím kolik si za to můžete říct, nevim jak je to složité. Buď se dohodneme nebo ne

Ferdislav: asi jo, no je tam mělká krabička. Myslíš nějaký konkrétní vysílač? Já žádný nenašel. Je pravda že tomu fakt moc nerozumím, takže nevím co je vhodné. Díky
Olsztyn

#6 Příspěvek od Olsztyn »

tomasjedno píše:Já bych použil dvě zásuvky ovládané společně jedním dálkáčem.
Anebo bych změnil názor na to, že nejde sekat do zdi :D

Dalkacu už máme asi pět a jedná se o osvětlení takové vytrinky, spíš je to taková fajnsmekrovinka, kdybych řekl ženě že kvůli tomu presekavat novou kuchyň tak mě rozctvrti
workhard
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od workhard »

Tak vitrinku vybav časovačem z vánočních světýlek, aspoň večer nezakopneš, až půjdeš do lednice mlsat rum ;)
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
elnovy
Doporučuje se dohled statného moderátora
#8 Příspěvek od elnovy »

Ahoj sem ti poslal soukromou zprávu .
Přeji hezký den všem !!!
Můj e-mail: elnovy@email.cz
Povolání: Vývoj elektroniky+DPS
Zájmy: Programování C++ ,assembler
mihal

#9 Příspěvek od mihal »

Hľadaj jablotron AC-88, má to prijímač i vysielač a vie sa to učiť jedno do druhého.
Olsztyn

#10 Příspěvek od Olsztyn »

mihal píše:Hľadaj jablotron AC-88, má to prijímač i vysielač a vie sa to učiť jedno do druhého.

Hele to vypadá jako ono! super díky
Cowley

#11 Příspěvek od Cowley »

mihal: nejsem si jist, zda prostým zapnutím 230V do zásuvky A se zasunutou jednou AC-88 bude vygenerován povel pro zapnutí druhé zásuvky na druhé AC-88 zasunuté do zásuvky B.

Ale na jedno tlačítko v jedné AC-88 mohou reagovat obě zásuvky AC-88. Pak ale musí být zásuvka A podobně jako zásuvka B celou dobu pod napětím a další, ovládané, napájení se bude odebírat až ve zdířkách vlastních AC-88.
Olsztyn

#12 Příspěvek od Olsztyn »

Cowley píše:mihal: nejsem si jist, zda prostým zapnutím 230V do zásuvky A se zasunutou jednou AC-88 bude vygenerován povel pro zapnutí druhé zásuvky na druhé AC-88 zasunuté do zásuvky B.

Ale na jedno tlačítko v jedné AC-88 mohou reagovat obě zásuvky AC-88. Pak ale musí být zásuvka A podobně jako zásuvka B celou dobu pod napětím a další, ovládané, napájení se bude odebírat až ve zdířkách vlastních AC-88.

Asi máš pravdu co jsem tak zjišťoval :(
mihal

#13 Příspěvek od mihal »

To je vlastne pravda, ihneď po zapnutí zásuvka nevysiela ovládací povel, len learn. Musel by si tam namontovať 1 ovládací spínač RC-88 a naučiť ho do obidvoch AC-88. Potom by ovládal obidve naraz. Prípadne naučiť RC-88 do jednej AC-88 a AC-88 do druhej AC-88.
Je ešte vysielač na 12V RC-85, na 12V ten by to vyriešil.Pripojíš ho na led pás a naučíš do AC-88. Potom po zapnutí LED RC-85 odvysiela zapnutie a AC-88 zopne, pri vypnutí led má RC-85 kondíky a tak odošle i to vypnutie.
Ale popravde na takú pi_ovinu... Asi by som ostal pri dvoch vypínačoch.
Olsztyn

#14 Příspěvek od Olsztyn »

mihal píše:To je vlastne pravda, ihneď po zapnutí zásuvka nevysiela ovládací povel, len learn. Musel by si tam namontovať 1 ovládací spínač RC-88 a naučiť ho do obidvoch AC-88. Potom by ovládal obidve naraz. Prípadne naučiť RC-88 do jednej AC-88 a AC-88 do druhej AC-88.
Je ešte vysielač na 12V RC-85, na 12V ten by to vyriešil.Pripojíš ho na led pás a naučíš do AC-88. Potom po zapnutí LED RC-85 odvysiela zapnutie a AC-88 zopne, pri vypnutí led má RC-85 kondíky a tak odošle i to vypnutie.
Ale popravde na takú pi_ovinu... Asi by som ostal pri dvoch vypínačoch.

seš si jistý že odešle i to vypnutí? Jinak díky za tip
mihal

#15 Příspěvek od mihal »

Tak to si ma teraz zneistil :?
Je to už nejaký piatok čo som to mal v ruke, ale tutovka je - zavolaj do Jablotronu, technická podpora je ochotná a keď nebude vedieť odpoveď tak si to vyskúšajú a bude v tom jasno.
Potom prosím napíš jak to je.
Odpovědět

Zpět na „Poptávka služeb, nabídky zaměstnání“