Tesla 814 stupnice
Moderátor: Moderátoři
za milion.
- A proto nic nevyhazovat, nevyhazovat, nevyhazovat
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Jinak s touto úpravou mám trochu problém se sladěním,jakmile zařadím ADK, přístroj se rozladí a nejsem schopen to sladit. Někdo se vrtal i v poměrovém detektoru.
Nenarazil jste někdo na takovou úpravu?
Tak sladěno na ucho..až se navrátí měřáky udělám to lépe.
masar píše:Máš oscilátor o 10,7MHz pod místo nad nosnou.vofo píše:...jakmile zařadím ADK, přístroj se rozladí a nejsem schopen to sladit...
Jojo měl jsi pravdu, po té co dorazilo zpět vybavení jsem naměřil a oscilátoru 105 Mhz po dalším bádání jsem zjistil,že ladící tiaxiál v té 810 se nevytáčí zcela naplno. Důvodem byl zatuhlý vymezovací plastový doraz na pohonu. Po jeho rozchození se rotor ladičáku vytočil ještě o cca 30 st a kmitočet na osciátoru vyšplhal na 115,5MHz. Původní majitel té 810 to vyřešil tak, že to naladil na tu nizší frekvenci. Nyní rádio šlape přes celou stupnici OIRT i CCIR a po sladění šlape jak drak......
- elektrosvit
ronoda píše:Ještě když se vrátím k té mé "věžičce" , nemáte někdo, nebo nevíte
o Rapsodii 1034A a Multiton 1033A...
Tady jeden vrakoidní máš:
https://aukro.cz/tesla-multiton-1033-a-1-6965748698
našiel som toto vlákno, snáď sa niekto ozve,
Zohnal som si 814A, skôr som ju potreboval ako zosík pre gramec NC500 s magnetodynamikou.
Nešla mi ladiť FM stupnica, točil som knoflíkom naprázdno, ale kondík ani ukazovateľ sa nepohli. Tak som to rozhodil a samo, že som lanko zhodil a neviem to nasadiť a spojazdniť. viete niekto ako na to? AMko ide úplne v pohode, ale to je samostatná stupnica, asi menej používaná.
Mimochodom, spomínate tu aj preladenie až do 108 MHz. Stačí to posunúť na tých predvoľbách na tých potenciometroch? Resp. na hlavnom kondíku je tiež jeden - takže aj tam?
- TheLastUnicorn