Jakou trubkovou svářečku?
Moderátor: Moderátoři
Stalo. Mi. V koupelně jsem udělal nevhodnou dilatační smyčku a spoj se "ukýval". Začlo mi to téct až za rok a projevilo se to tak, že mi začla moknout z druhé strany zeď.ferdislav píše:Stalo se tady někomu, kdo má svářečku za cenu kolem tisícovky, že by mu svár tekl, praskl, nedržel, nebo podobně?
kutilmil píše:Keby si niekedy robil s hobi a profi tak by si videl ten rozdiel.
Ano, dělal jsem s oběma, ale je otázka jestli ty jsi někdy dělal s hobby
Co jsem zjistil, že tak na profi nástavcích (oproti těm co mám teď já) otrochu lépe funguje ta teflonová vrstva. Naopak ta moje aušusová svářečka z Polska má celkem slušný výkon, takže se rychleji nahřejvá a ani venku v nepříznivém počasí netrpí na chladnutí.
Jinak k tomu blbému spoji - mě to začalo nepatrně prouštět až po 18 letech. Daný spoj jsem rozřezal a chyba byla v tom, že v době chladnutí s tím asi ještě někdo otočil, takže na jednom místě to nebylo přivařené, nicméně 18 let to těsnilo. Předpokládám, že instalatéři tenkrát hobby svářečku neměli, jen to prostě blbě udělali.
Nadělal s tím za léta množství spojů a prý v pohodě. Prostě si na to zvykl a dostal to "do ruky". Já s tím před 3 lety dělal něco doma - zaučil mě s tím, a úplná paráda.
Takže pokud si teď koupím "dedikovanou" svářečku, notabene ještě teflonovanou, budu se s ní cítit jako naprostý king