Po prebudení zo STBY sa zjaví logo ako má, potom ešte niečo a následne len poskakuje zelená asi 1cm hrubá vodorovná čiara po celej dĺžke panelu, po asi 1 minúte sa TV reštartuje a opäť sa deje to isté a po 3 reštartoch sa hodí do STBY.
Potom je ho možné opäť zapnúť a zase sa všetko opakuje.
Meranie napätí zdroja, rýchly test s odpojeným MB, či podsvit beží stabilne a naplno neukázal problém.
Skraty na výstupoch DC-DC meničov MB niesú a napätia počas zapnutého stavu TV sú stabilné.
Skúšobné odpojenie LVDS od MB spôsobilo, že podsvetlenie sa správa inak, keďže MB nevidí Tcon, ale reštarty pokračujú.
Tak isto odpojenie kamery a Wi-fi od MB ničomu nepomohlo.
Tak som sa pokúšal načítať eMMC, kde je uložený celý soft (SPI flash ani inú veľkokapacitnú pamäť to nemá, iba konfig eeprom 24C512).
Čítanie typu eMMC a smart protokolu prebehlo úspešne a aj čítanie samotného obsahu eMMC.
Mazanie a zápis skončil zakaždým s chybou.
Takže som bližšie pozrel výsledky smart protokolu, kde sa dá na tomto type eMMC pozret, kolko blokov je vadných a kolko rezervných ešte použiteľných, či sú niekde ECC neopravitelné chyby.
Z rezervných blokov od výroby 27, už sú všetky použité a neopraviteľných chýb hromady. Takže už bolo hned jasné, že pamäť je na vyhodenie.
Novú toho istého typu: Samsung KLM4G1FE3B-B001 som mal, tak som sa rozhodol ju použiť.
Ale vyvstali 3 problémy:
- kde zobrať dobrý dump pre prípad, že dump zo starej eMMC nebude použiteľný
- ako novú pamäť nakonfigurovať aby fungovala
- CI slot by mal fungovať ak obsah starej eMMC bude použiteľný a ak nie, potom určite nebude fungovať.
Kontrola sw funkčnosti CI sa dá kedykoľvek skontrolovať MUTE-2-4-7-EXIT na každom Samsungu.
Naštastie som dostal dump z RF stiahnutý z UE40F7000 a keďže konfigurácia panela a ostatné veci sú v EEPROM, tak na porovnanie so starým, prípadne aj na zápis do novej bude bez problému.
Takže po odspájkovaní starej a prispájkovaní novej som zapísal CID číslo zo starej a ponastavoval všetky registre novej rovnako ako boli nastavené na starej, zapísal a verifikoval boot1, boot2 a užívateľskú čast všetko zo starej.
TV sa ale stále reštartoval, tak som uživatelskú časť zmazal a zapísal dumpom, ktorý som dostal cez net.
Potom už TV funguje ok, ale samozrejme bez CI slotu aj keď adresy s klúčami v starej sú zapísané, nemá zmysel ich vkladať do novej, lebo pokaždé čítanie vyplulo rozdiely vo verifikácii predtým načítaného obsahu.
Koniec dnešného monológu