Výměna akumulátorů v zastřihovači Philips QG3371

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

Výměna akumulátorů v zastřihovači Philips QG3371

#1 Příspěvek od forbidden »

Známej mě donesl tento krám, že už nedrží baterky a chtěl by je vyměnit. Když pominu naprosto příšerný rozdělávání, kdy jsem myslel, že to plasty už nevydrží a rozlámou se na tisíc kousků, tak mě překvapil battery management. Jsou tam dva AAA NiMH s páskovýma vývodama. Když je vypájím z desky a dám tam nový, tak strojek ani nepípne, jen bliká LED vybité baterky. To stejný, když to připojím na lab. zdroj, nezávisle na napětí, jaký nastavím, zkoušel jsem až 2,9 V. Teprve až je nabiju pomocí originální nabíječky přímo ve stroji je to použitelný. Zřejmě to nějak počítá náboj dodanej a vydanej a z toho to pak vychází. Takže jsem nový aku napojil už v přístroji na externí zátěž a vybil. Po znovunabití už se to chová normálně. Původní akumulátory jsem ale na externí zátěži změřil a měly cca 70 % kapacity, takže možná stačilo ty původní prostě vybít úplně a pak znovu nabít, na to už ale kašlu.
Čím chytřejší krám, tím víc problémů.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Philips dokaze vzdy prekvapit...

Videl som nejaky novy Panasonic - tam je asi len jeden clanok a management ziadny. Rozobrate som to nemal, ale je tam len LED indikujuca nabijanie a napis, ze po 8 hodinach odpojit. Ziadne kurvitka a procesory. Dokonca je zospodu pri nabijacom konektore skrutka - bezna krizova, takze je to asi mozne aj rozobrat.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“