Felicie rok výroby 93?
Moderátor: Moderátoři
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Felicie rok výroby 93?
Mám takový problém lépe řečeno přišel na to brácha protože jezdí na noční a podobně večer když přidá plyn tak se světla více rozsvítí.Protože autem nejezdím ani mě auta moc nebaví tak ani do této problematiky nevidím,že by regulátor u alternátoru? díky
- jardafiala
markoni píše:Zdravím
Mám takový problém lépe řečeno přišel na to brácha protože jezdí na noční a podobně večer když přidá plyn tak se světla více rozsvítí.Protože autem nejezdím ani mě auta moc nebaví tak ani do této problematiky nevidím,že by regulátor u alternátoru? díky
Mělo by stačit změřit napětí přímo na baterce, ono při zatížení světly a volnoběhu tam bude kolem 12V a při větších otáčkách by to mělo stoupnout na cca 14,2 - 14,4V, pak je to O.K.
Vyráběla se - ale jen ověřovací série, kusy pro finální crash-testy a další homologační zkoušky. Skutečná plná produkce "vozidel na prodej" nabíhala až od skončení celozávodní dovolený na konci prázdnin 1994.Hubert_79 píše:....
A řekl bych, že v roce 1993 se Felicie ještě nevyráběla.
Zvyšování jasu světel s otáčkama nad cca 1500RPM je běžný u všech aut, kde už má baterka i alternátor něco za sebou, i když ještě pořád normálně fungujou a plní svoje provozní úkoly - pohasnutí světel signalizuje, že altík nestíhá vyrábět dostatek energie pro okamžitou spotřebu celýho auta a ta se dotuje z baterky - vytočení motoru nad volnoběh znamená dostatečný nabuzení altíku a nárůst jeho produkce, díky čemuž se začíná znovu dobíjet baterka = palubní napětí narůstá nad hodnotu 12,8V někam ke 13,5V a vejš a veškerou okamžitou spotřebu kreje alternátor. Tohle pohasínání světel jde odstranit tím, že se bude buď baterka pravidelně dobíjet z externího zdroje, nebo se s autem musí aspoň 1x tejdně ujet delší vzdálenost v jednom kuse - přibližně hodina jízdy = cca 60-80km trasa s otáčkama nad mezí, kdy se právě ty světla rozjasňujou.
A to už je vůbec 3,14čovina - v tom roce byl už facelift první generace fóblije. Felichčije byly ukončený posledníma kouskama smontovanýma v Kvasnicích v průběhu roku 2001. A to byly modifikovaný kombíky Pick-Up a Van-Plus.markoni dodatečně píše:Alespoň vidíte podle toho titulku že o auta se nezajímámpochopitelně rok 2003
A kutilmile - nelituju tě
- tomasjedno
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Michal22 píše:A mě se jednou probil v Š120 regulátor, altik šel naplno, na Aku jsem naměřil skoro 19 V. A kupodivu vše přežilo - jak altik, tak i Aku. I žárovky.
Protoze tam nebyla zadna elektronika
Uz jsem mel cest mit v pazourech feldu ktere se to stalo taky... Veskera elektronika sla do kremikoveho nebe, RJ motoru nevyjimaje.Izolace na kabelech mistama vytavena... RIP
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
No je vidět, že opravdu byly Saaby a podobný vozidla úplně jinej vesmír proti šáde (ostatně mnoho z nich je dodnes).
- tomasjedno