PANASONIC VIERA TX-P42G20E se po chvíli provozu se rozpadne
Moderátor: Moderátoři
A hlavně: nemordovat tu desku, nezapínat zbytečně, než se procesor zničí úplně. A vždy hned po zapnutí chladit tím ventilátorem. Samozřejmě může být vadný samotný procesor. Ale rozhodně bych se nezabýval tím chladičem. Tak rychlý náběh poruchy nevypadá na špatné chlazení. a samotnou závadu sotva způsobuje ten hlavní IO s chladičem.
Já v takovýchto případechh místo ventilátoru používám vysavač. Hubici(trubku ) držím asi 5-10 mm od IO. Daleko přesněji se tím zjistí místo citlivé na teplotu. Ventilátor nebo foukání vzduchu jen v počáteřční fázi pro hrubé zjištění oblasti s teplotní závislostí. Pro jednotlivé malé součástky chladící sprej.
Trochu mimo téma:
Nedávno firmu kde pracuji, koupili američani a už se netelefonuje ale cooluje ….. a učítě takových amerických sraček tak bude víc, do toho tam začali zavádět generální bordel tj. 5S a s nástěnkami se roztrhl pytel a ve víc jak 50% jsou na těch nástěnkach sprosťárny (američtina).
Sorry za OT, ale když už se o tom píše, takjsem si dovolil.... Jednou ze zásad (pěti) byla např. jednotnost. Třeba nářadí museli mít všichni přesně stejné, stejně rozmístěné ve stejném šuplíku, jednotné oblečení, díly přesně stejně naskládané v univerzálních plastových typizovaných krabičkách. a další spousta pytlovin. No, prostě peklo. Byl jsem nakonec rád, že mě vyhodili.