Domovní telefony Tesla
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
3 byla vlastně svorka 2 v sérii s rezistorem 33 ohm
5 byla vlastně svorka 6 v sérii s rezistorem tuším 47 ohm.
Elektronika TT85 i elektronika GUARD má k dispozici takto řešenou svorku 3 (de facto 2 s rezistorem).
Takto značená svorka 3 v table není MINUS, jako je tomu v domofonu !
Cowley píše:Na to má hodně vliv typ použitých kabelů, jejich uložení, souběh s 230V apod.
U nás je to tahané UTP kroucenými kabely, jak moc je souběh se silovými rozvody netuším, ale s kvalitou zvuku to nikdy žádná sláva nebyla. ani s původními tably TT85, ani teď s novými Karat (obojí Tesla Stropkov). U jednoho z těch nových tabel navíc teď po cca 1,5roce provozu přestalo být slyšet zvuk z tabla v domovních telefonech. Co bývá nejčastěji příčinou těchto závad?
Ještě jsem do toho nekoukal, ale mám obavy aby nebyla příčinou vlhkost pronikající do tabla (s tou byly problémy i u předchozích TT85)
Jaký je optimální postup pro zjišťování takovýchto závad? Možná asi ideální mít zkušební telefon který si připojit přímo do tabla přes svorky 2 a 6 (asi i svorku 3 GND i když tam mi není úplně jasný proč jde do telefonu jen jeden pól napájení a plus tam vůbec nejde)
Ve starých tablech zase nebylo vůbec potřeba mít GND, pokud nebylo součástí např. podsvětlení.
U Karatu už je přímé napájení potřeba, proto lze zkušební telefon připojit na svorku 2/6 a GND svorku číslo 3 z telefonu na svorku 3 v table.
Mušky a pavouci rádi ucpou vstup k mikrofonu a zabarikádují se tam.
U TT94 je to vždy celý prostup, u KARATU je to prostup k mikrofonu ve druhé vlnce odshora vlevo.
Cowley píše:Mušky a pavouci rádi ucpou vstup k mikrofonu a zabarikádují se tam
Dnes jsem rozebral a prostup k mikrofonu úplně čistý, takže tím to není. Možná by pomohlo pootočit trimrem zesílení mikrofonu, ale nechápu proč by se tohle samo časem přenastavilo když to po montáži v rámci možností fungovalo. A taky mám zkušenost takovou že pokud nastavím trimry nějak optimálně pro jeden bytový telefon tak s telefonem z jiného bytu (k tablu je připojeno 8 bytových telefonů) se to rozpíská.