Věk uživatelů, přízeň, bejvalky a vůbec... (HP, přejm.)
Moderátor: Moderátoři
A co to vlastně je, ten osobní úd aj (a skloňovaná ochrana dat)?
Mě osobně by dobrovolné uvádění věku v "Informacích o uživateli" vůbec nevadilo (odvozené od data narození). Koneckonců - i dávná verze čs. ksichtbůku (lide.cz) a různé seznamky, to měly zrovna tak (jak je to dnes, netufím). A uvedení intervalu +/- pět let, proti tomu nemůže mít racionálně uvažující člk vůbec nic.
Věk je dobré vodítko - jinak hrozí např. trapasy.
Hypotetický příklad:
Třicátník si domluví vexl materiálu s šedesátníkem. Dostaví se do jeho bydliště - a v reálu koktá překvapením a vyká mu, přestože na fóru s ním onen junior® jednal jako s vrstevníkem.
Odvodit věk z příspěvků a politických témat určitě jde, ale stuprocentní to není. Osobně se pak často uchyluji k nepřímému oslovování, kterým dávám najevo odhad věku dotyčného:
• pod 30 let - junior (předlistopadový utřinos)
• 30..35 let - postubertál do pětatřiceti
• 36..40 - dospívající
• 40..49 - zralý mladík
• 50 - na prahu dospělosti
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Třicátník si domluví vexl materiálu s šedesátníkem. Dostaví se do jeho bydliště - a v reálu koktá překvapením a vyká mu, přestože na fóru s ním onen junior® jednal jako s vrstevníkem.
Přesně tak
Možná jsem divnej, ale mi vůbec nevadí na netu někomu tykat, v reálu vykat a pak na fóru zase pokračovat v tykání...
Jsou to prostě dva různé světy, kde platí různá pravidla.
I když... pár lidem tykám zřejmě proto, že jsme tak začli na fóru. Kdybychom se poznali v reálu, asi bych jim vykal. Takže určité ovlivnění tu bude..
A nebo ještě jinak. Dnes už vlastně tykám každému, s kým si tykám na fóru. Bude to asi i tím, že jsem každý rok o pár měsíců starší. Sice si to vůbec neuvědomuju, ale slyším s bídou do 12kHz, tak už na tom asi něco bude. Zvláštní je, že někteří ve stejném věku, přestože neholdují hlasité hudbě ani nepracovali v příliš hlučném provozu slyší i míň. Takže možná si sluch ani nekazím...
No a GDPR řeší většinou je ten, kdo toho chce zneužít. Slova o rasismu taky slyším spíše od cigánů než od bílých nebo vietnamců.
p32 píše:Tykání na fóru je takové to nepsané pravidlo.... A v některých případech je fyzický kontakt dost zajímavý.
No a GDPR řeší většinou je ten, kdo toho chce zneužít. Slova o rasismu taky slyším spíše od cigánů než od bílých nebo vietnamců.
Ano, v tom souhlasím. Taky tu máme jednoho, s kým si na fóru tykáme, ale když se potkáme osobně, vytrvale mi vyká, přitom je jen o nějakých 24¾ roků mladší, a já na vykání nebazíruju, zvlášť, když něco umí.
S tím GPRDem jsem to taky tak myslel. Měl jsem spíše napsat, než že je to na hraně zákona, že je ten zákon snadno zneužitelný každým, komu se to hodí.
Konečně - slovo rasismus také zneužívají ti, kterým se to z nějakého důvodu hodí, místo toho, aby něco dělali.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]