Kopie programu v Atmega8
Moderátor: Moderátoři
Kopie programu v Atmega8
Mám zařízení s Atmegou8, která jednou za čas přestanou pracovat. Poté je odešlu do servisní firmy, kde jej přehrají a pošlou zpět. Rád bych z funkčního zařízení zazálohoval program a pak jej znovu obnovil při pádu. Deska má servisní piny MISO, MOSI, ...
Mám USB AVR programátor a běžně s ním programuji Atmegu328 (AVR Tester) nebo programuji Arduino.
Zkusil jsem načíst program přes eXtreme Burner - AVR, ale po zpětném uložení, bylo zařízení mrtvé.
Má někdo prosím zkušenosti, o které by se podělil, s klonováním Atmegy?
Pravděpodobně budou jiný. Po připojení napájení se rozeběhne program Atmegy a asi bude záležet, kdy jej budu vyčítat. To je jen má představa.
Ale když jsem byl u opravy, tak jsem viděl, že do servisních otvorů na původním zařízení strčil technik dráty od programátoru (držel to jednou rukou), vyčetl jej a konstatoval, že začátek poškozen. Zkusil jej opravit ručně, ale po nahrání bylo zařízení stále mrtvé, tak dal nahrát svůj originální soubor a zařízení jelo. Myslel jsem, že když vyčtu funkční zařízení, tak to tak půjde.
-
petrfilipi
V tomto výpisu se cyklický mění čísla 01, 01, 02, 02, 03, 03, ....
Zkus si nějakou jednoduchou aplikaci do proceduru napsat, přeložit a uvidíš, jak má správný hex vypadat.
PF
Tiez sa mi stavalo, ze sa mi nahodne prepisovali udaje, ale nie v programe, ale v EEPROM. Pomohlo nastavit brown-out poistku (defaultne nie je nastavena).
Hras Scrabble? Skus SKREBL.EU - moj novy projekt.
Disclaimer: Nemam vystudovane elektro, je to len moje hobby.
"Failing to plan is planning to fail" (Alan Lakein)