napajeni solarama primo 12V DC

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
masar

#16 Příspěvek od masar »

masar píše:Tady to bude výživné. :D
Teda jo... :D
sinclair

#17 Příspěvek od sinclair »

GeeTee96 píše:to mi je jedno, staci ze mi zaplatil nove 2+kk v praze, a nekolik garazi, chalup, a hal na investici.

Zapomněls na stodolu.
Někdo, kdo má tohle všecko, má potřebu lézt na bastlířské fórum a úplně bez ničeho v palici, chce bastlit FV s akumulátory z UPS.
Tak jistě.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#18 Příspěvek od PeteBurns »

Takze som nebol daleko od pravdy :lol: Masar to tiez trafil presne, matematika nepusti :D Pri cene minerov a elektriny mi tie pocty nijako nesedia - toto sa kedysi riesilo odchodom do Venezuely, kde bola elektrina zadarmo, ale po ich zabasnuti uz to ani tam nie je take jednoduche :D Pripadne ako kolega, mat to vsetko v praci a elektrinu zadarmo, ale ten tiez dopadol podobne a uz davno dotazil :lol:
Ruprecht

#19 Příspěvek od Ruprecht »

Jsi si jistý, že ten 300W panel je 12V? Pokud ne, tak stejně skončíš u nějakého převaděče spojitosti.
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Behemot »

Že by se dělal panel už se step-down měničem uvnitř? Neviděl sem.

Většinou to bývá kolem 50 V, v peaku přes 70, dyž svítí málo tak 20, 30 V. Úměrně tomu to dává i proud.
weed_smoker

#21 Příspěvek od weed_smoker »

Před lety jsem postavil něco podobnýho,ale není to určený na 24/7 odběr plnýho proudu(ani nemělo bejt).Jsou tam 2 panely 100W a baterka 225Ah 6x4V po 80kg,každej panel nabíjí půlku baterky(3x4V).Menší odběry jsou na 12V(horní nebo dolní polovina) a větší odběry na 24V(z celý baterky).
Funguje to celkem bez problémů(až na nesvítící segmenty některých světel se SHIT páskem),ale znova už bych to dělat nechtěl.Nejhorší byla instalace baterek do stísněných prostor a jejich izolování ORSILem proti mrazu.
Kvicala_r

#22 Příspěvek od Kvicala_r »

jen ze zajímavosti, co je to za technologii Aku (nějaký LiIxx) a kolik je těch několik let?
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#23 Příspěvek od PeteBurns »

:lol: Precitaj si este raz tu kapacitu a vahu a hned ti bude jasne, ze Li-XXX to nemoze byt ani omylom :lol:
Panely samozrejme ziadny menic v sebe nemaju, a ich napatie zalezi iba na pocte seriovo zapojenych clankov, od nich potom zavisi nominalne aj maximalne napatie - pre 12V systemy maju panely okolo 17-18V nominalnych, naprazdno okolo 22V tusim...
weed_smoker

#24 Příspěvek od weed_smoker »

Kvicala_r píše: co je to za technologii Aku (nějaký LiIxx)

Jsou to Pb/H₂SO₄ dvoučlánkový bezúdržbovky,už použitý s kapacitou původně 225Ah,neměřil jsem kolik maj teď.Celkem jich je 6 a je snaha rozdělovat zátěž rovnoměrně.Vpodstatě jsou trvale dobíjený panelama a občas se z nich odebírá do 10A,zatím spíš 5A.
Kvicala_r píše: kolik je těch několik let?

Jsou tam asi 4-5 let a jak jsou starý,to už nevim.Ten štítek je pod ORSILem a doufám,že do toho nepolezu.Ten hnědobílej ORSIL projde i hadrama a dokonce dráždí k silnýmu kašli.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“