Sháním katalog jap. tranzistorů

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ferdislav

Sháním katalog jap. tranzistorů

#1 Příspěvek od ferdislav »

Ahoj
Nenarazil jste někdo prosím nebo nemáte v pc katalog japonských tranzistorů
malých germaniových řady 2SA, 2SB, 2SC, 2SD ?

Zkoušel jsem hledat něco od Hitachi nebo Toshiba, ale narazil jsem jen na ojedinělé datasheety, žádný celý katalog..

Děkuji
sinclair

#2 Příspěvek od sinclair »

Jako papírový mám ten trojdílný Střížův, co vyšel počátkem 90.let. Jinak mám v PC, vždy od jednotlivých firem, postahovaný celý katalogy z datasheetarchive. Je mi divný, že bys už dávno na nic podobného nenarazil taky.
ferdislav

#3 Příspěvek od ferdislav »

Já hledal komplet katalog v pdf třeba, jako firemní vydání, jako jsou třeba ty GE transistor manualy,ale nepovedlo se, díky za ten archiv, na to jsem asi nenarazil, celý katalog jsem tam nenašel,ale poskládat ho z těch listů co jsou tam dostupné, by mi mělo stačit, když nelze jinak..
breta1

#4 Příspěvek od breta1 »

V práci jsem měl katalogy ECA, dva díly (VRT1, VRT2), ti Japonci tam byli velmi podrobně - jestli se to dá sehnat nebo jestli je to pořád aktualizované, to už nevím..
ZVUK2000

#5 Příspěvek od ZVUK2000 »

Také mám to trojité vydání od Čudy a Stříže. Souběžně sním vyšlo i trojité vydání americkoevrop. tranzistorů od Stříže a Tolaszové.
ZVUK2000

#6 Příspěvek od ZVUK2000 »

breta1 píše:V práci jsem měl katalogy ECA, dva díly (VRT1, VRT2), ti Japonci tam byli velmi podrobně - jestli se to dá sehnat nebo jestli je to pořád aktualizované, to už nevím..

Právě jak se ten VRT aktualizuje tak staré součástky tam pomalu mizí. :o
Hill
Administrátor

#7 Příspěvek od Hill »

A to těch tranzistorů máš tak široký sortiment, že si je nemůžeš najít jednotlivě?
Tady si je vyhledáš, i když to nějakou chvilku zabere.
Možná to bude o něco rychlejší tady, když nepořídíš výše.
ferdislav

#8 Příspěvek od ferdislav »

jen asi dvacet typů, co mám zatím přebráno, je to spíš o pohodlnosti, mít celý katalog v jednom souboru, datasheety člověk musí přejmenovávat aby je měl jak chce ve složce atp. Ale buďme rádi, že je to vůbec nějak dostupné,aspoň touhle formou ..

děkuji za odkazy
a ten papírový stříž mi ulpěl v paměti, kdy jsem ho viděl v knihkupectví, ale to pro mne byla jen hromada nepřehledných čísel v té době : )
Michal22

#9 Příspěvek od Michal22 »

Tištěný VRT z devadesátých let mám ještě někde schovaný.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
geograf
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od geograf »

na rychlé zkouknutí co je to za tranzistor používám https://alltransistors.com
pepik9

#11 Příspěvek od pepik9 »

Můžeš se prohrabat http://www.texnic.ru/data/index.htm , jestli tam něco nebude. A něco je tady .
Celeron

#12 Příspěvek od Celeron »

Od 4/1969 vycházel jako střední dvojstránka červenýho Amára v několika ročnících "Malý katalog tranzistorů". Naposled to bylo v 5/1974. To je nějakejch 240 stránek formátu A4, odhadem 16 000 typů. To mi nepřijde jako "Malý katalog tranzistorů" :D
A taky vyšlo jedno konstrukční modrý Amáro jako katalog trandů. Odhadem konec sedmdesátek.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Petrus2

#13 Příspěvek od Petrus2 »

Ahoj, tyto seznamy jsem našel na https://www.xtechnik.szm.com/Files/Zapoj/tranz_2sd.html , ale nevím jestli ještě fungují, mě hlásí chybu SSL. Je jich tam dost , rozděleno podle typu. Zkus.
sinclair

#14 Příspěvek od sinclair »

Katalog nejen japonců vyšel jako Ročenka AR 1973.
Někde bude naskenovaná, je to oranžový.
Je tam všechno podstatný z Japonska, Ameriky, Evropy, SSSR a zbytku RVHP krom Tesly.
Je to vlastně souhrn toho, co bylo tištěný v AR 1969-1974 jako uprostřed vložený dvojlisty.
EKKAR

#15 Příspěvek od EKKAR »

Provokatére. Donutils mě jít prohrabat archív. Nejstarší Ročenka AR co tady mám, tak to je 1974 - takže žádný sklo se leštit nebude ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“