digitální spínací hodiny
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
digitální spínací hodiny
V příloze je schéma "silové desky" sériově vyráběných spínacích hodin do zásuvky (výrobce je tuším-že BEN, ale věřím, že budou u všech jiných tipů podobný).
Často tu někdo shání spínací hodiny na malé napětí.. kromě již zmiňovaných SP-Q, kde stačí vyměnit akumulátor za monočlánek a odpojit "pohon" z přívodní svorkovnice, lze využít moderní "technologii". Destička s časovačem v režimu "vypnuto" propojuje výstup I/O s GND. Napájení se děje miniaturním knoflíkovým akumulátorem.. Podle mě by stačilo vyměnit relé, překlenout omezovací část a trochu poupravit obvod nabíjení akumulátoru (poladit hodnoty odporů v děliči R3, R4..)..
- Přílohy
-
Digitalni_spinaci_hodiny_do_zasuvky.png- (24.42 KiB) Staženo 744 x
- Vladimir1955
Artaban001 píše:zdarec.
V příloze je schéma "silové desky" sériově vyráběných spínacích hodin do zásuvky (výrobce je tuším-že BEN, ale věřím, že budou u všech jiných tipů podobný).
Často tu někdo shání spínací hodiny na malé napětí.. kromě již zmiňovaných SP-Q, kde stačí vyměnit akumulátor za monočlánek a odpojit "pohon" z přívodní svorkovnice, lze využít moderní "technologii". Destička s časovačem v režimu "vypnuto" propojuje výstup I/O s GND. Napájení se děje miniaturním knoflíkovým akumulátorem.. Podle mě by stačilo vyměnit relé, překlenout omezovací část a trochu poupravit obvod nabíjení akumulátoru (poladit hodnoty odporů v děliči R3, R4..)..
Ahoj, pri tejto originalnej scheme zapojenia dig. spina. hodin mi nieco nesedi, a to odporovy delic 15k a 2k7 napajania programovatelnej jednotky... podla vypoctov by tam malo byt napetie cca pri 48V cca 7V....no ja tam meriam a nameriam tam 1.25V , coz je asi napetie udrovacieho clanku... nejde mi to do hlavy... mozes mi s tym pomoct prosim?? Totis tiez potrebujem tieto hodiny prerobit na 12V DC....
- weed_smoker
BTW.Obvykle se vystřílí kondík v přívodu COM(u rezistoru 1M) a po výměně za novej časovač obvykle funguje(někdy se mění i baterka).Pro úpravu na 12V (10.8-14.4V) se vymění relátko za 12V typ,vymění se Z1 za 15V,místo původního děravýho X2 kondu bude drát a případně se upraví dělič,aby dával V_bat +0.1V a bude nutná LC filtrace napájení a minimální souběh drátů ovládání se silovinou.
Kde mám ale zenerku koupit 47V/5W ?
Našel jsem jeden e-shop,kde byla cena 9 kč a doprava 500 Kč.
Nebo:
Mám krabici součástek a možná tam taková nekde bude 47V/5W. Jak ale zjistit že je to ona? Blbost co? Asi lepší koupit. Jenže kamenný obchod znám jen v Praze a to je ode mne 75 km.
A kutilmile - nelituju tě
Preco prave 5W? Ta povodna rozhodne nie je 5W, mozno tak 0,5W. Je vobec vadna? Vidim len trochu tmavy plosak, co je prirodzene, kedze sa zenerka zohrieva.
- Artaban001
zachranar píše:Mám hodiny UNITec 48405 a stejný problém s kurvítkem v podobě zenerovky viz Z1 hezky očouzená![]()
Kde mám ale zenerku koupit 47V/5W ?
...
A kutilmile - nelituju tě