Jistič 0,75A/230V AC koupě Brno

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robo

Jistič 0,75A/230V AC koupě Brno

#1 Příspěvek od robo »

Zakoupil jsem si oddělovací trafo a na sekundár hodlám dát jistič 0,75A na 230AC místo trubičkové pojistky. Našel jsem zde https://www.viola.cz/produkty/jistic-pl ... 5-1-262696 ale cena nic moc a k tomu doprava. Nemáte někdo přehled o slušný prodejně v Brně kde bych sehnal jistič okolo 0.75A. Levný to asi nebude ale k tomu cca kilo za dopravu se mě už nechce dávat. Děkuji
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Nevím, k čemu oddělovací trafo plánuješ, ale pro omezení proudu proti shoření DUT je ideální v sérii žárovka, lépe více různých watáží paralelně pro možnost "nastavení proudového omezení", takovýto jistič zahoření nezabrání.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Achab

#3 Příspěvek od Achab »

Jinak partnery Eatonu v Brně najdeš zde. Něco je velkoobchod, ale prodejny jsou tam taky. Nestandard od Eatonu osobně objednávám v místní Elektře a většinou je to do 14 dní doma. Stačí se zeptat na možnosti.
robo

#4 Příspěvek od robo »

Tak jsem koukl na prodejce a našel buď za 430 a nebo 702kč, nejnižší cenu jsem našel mimo Brno za 288kč a je skladem. Ten cenový rozptyl je teda něco.
Žárovka tam bude taky, ten jistič tam měl být jako záložní rezerva a taky sloužit občas i jako vypínač. Tak to bude bez jističe.
Crifodo

#5 Příspěvek od Crifodo »

Protože to nebude na "silový" straně instalace a pro laiky, co nějaký starý bakeliťák IJV zkusit upravit na citlivější magnetickou spoušť?
Achab

#6 Příspěvek od Achab »

Když už starší typ, tak Elektroodbyt má ve výprodeji modulové LSF 0,6 a 0,8A / K za 60 Kč.
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“