Nu, jestli to tak znělo, tak mu byly nabídnuté špatné typy baterií. Nebo má na to přívěsný vozík.Lukas-Peca píše:Dotaz zněl na "podobnou baterii jako v elektromobilu", na což byly tazateli nabídnuty louhové a olověné baterie...
Trakční baterie
Moderátor: Moderátoři
Proberte horem dolem průmysl, kde se v uzavřenejch halách používají elektrikou poháněný ještěrky - VZV nebo převozný vozejky, klidně i "bezpilotní" = řízený dálkově počítačovým systémem. A ukažte kde jsou v těch denně dlouhodobě používanejch dopravních prostředcích Li-Ionky baterky ... Lithium je prostě zas jedna z módních vln, kterou lidstvo v relativně blízký budoucnosti bude muset opustit - pokud někdo nevyvine funkční fúzní reaktor, kterej by lithium hromadně a mnohatunovejch množstvích vyráběl fúzní syntézou z deuteria (případně z deuteria a tritia), během nejbližších 10 let budou vinou prudce rostoucí spotřeby vytvářený vynucovanou "elektromobilitou" známý světový zásoby lithnejch rud/minerálů vyčerpaný. Nedostatek výchozí suroviny pak Lithium-Jakýkoliv články zdraží natolik, že se lidstvo zas pokorně vrátí k akumulátorům na bázi dalších, líp dostupnejch prvků.p32 píše:Nu, jestli to tak znělo, tak mu byly nabídnuté špatné typy baterií. Nebo má na to přívěsný vozík.Lukas-Peca píše:Dotaz zněl na "podobnou baterii jako v elektromobilu", na což byly tazateli nabídnuty louhové a olověné baterie...
A kutilmile - nelituju tě
Nevím nač to potřebuješ, ale nedávno jsem se díval po elektromobilu a na bazoši viděl nabídku nové baterie pro Renault ZOE snad za 70tis?
Edit: ještě mne napadá. Pokud to tedy myslíš vážně. Kontaktovat někoho třeba s VŠB oni si tam skládali vlastní packy do elektromobilu i s elektronikou.
Jo a po ZOE jsem se nedíval, ale po Fiat 500e
- weed_smoker
https://www.battery-import.cz/rada-otl- ... 2v--vrla-/
vypadá to že ty baterie už jsou teď po smrti, je to špatně zvolený typ baterie a nebo by měli být pro tento účel ok? (nijak extrémně ten vozík využíván není)
Odporucam precitat aj toto: https://obchody.heureka.cz/battery-import-cz/diskuse/
A kutilmile - nelituju tě