digitální spínací hodiny
Moderátor: Moderátoři
Vycházím z toho, co napíše tazatel - odkaz se mi předtím otevřít nepovedlo, obrázek vidím až od tebe.masar píše:To je tím, že jsi se nepodíval na ten odkaz. Pak žiješ v bludu.
A kutilmile - nelituju tě
- hodiny běží, vše funguje kromě toho spínacího relátka - to necvaká
- Z1 je očouzená
Četl jsem předchozí diskusi a tam někdo zenerku, co prý jako orig. nějakých 1,3W za 5W a někdo další ho za to pochválil, že aspoň tak snadné neshoří. Tak jsem se toho chytl. Koupím ji, nebo 2ks 24V/1,3W. To je mi jedno.
Neznáte někdo e-shop, kde se ta zenerka dá koupit s normálním poštovným?
Objednám, vyměním a pak dám vědět
--------
masar - na jaký odkaz?
A ty nemáš čím změřit napětí na té zenerce? To, že ti necvaká relé přece může mít i jinou příčinu.zachranar píše:Odvozuji z toho, že je to ta zenerka Z1 protože:
- hodiny běží, vše funguje kromě toho spínacího relátka - to necvaká
- Z1 je očouzená
No přece na tenhle: viz Z1 hezky očouzenázachranar píše:masar - na jaký odkaz?
Nebo jsi sem dal nějaký jiný?
Napěťově referenční diody
Napěťově regulační diody
Bůh ví, čím to je (jak píše masar) že to nespíná, tak jsem se rozhodl to celé vyhodit a koupit nové. To byl asi také cíl výrobce
Díky všem za ochotu.
To ale bastlíř nedělá. Bastlíři je líto vyhodit věc jen proto, že přestala fungovat a nejprve se pokusí ji zachránit využitím svých bastlířských schopností. Obrátit se o pomoc na Bastlírnu a pak věc vyhodit jen proto, že není schopen změřit jedno napětí, to bastlíř prostě nedělá...zachranar píše:...Bůh ví, čím to je (jak píše masar) že to nespíná, tak jsem se rozhodl to celé vyhodit a koupit nové...
Na zenerce je napětí =napětí 0,037V (prohozením přívodů od voltmetru je tam -0,037V).
--------------
Našel jsem dobrého prodejce součástek - tak mi poraďte jakou zenerku mám koupit?
https://aukro.cz/zenerova-dioda-16v-0-5 ... 6924967237
a spojil je do série.