Tranzistory (?) CCCP

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

Tranzistory (?) CCCP

#1 Příspěvek od zdenoeddie »

Prosim o identifikaciu tychto tranzistorov (teda myslim si ze su to tranzistory),alebo kde by som nasiel nejake info k nim.Prehladal som vsetko mozne ale nikde nic.Dakujem velmi pekne.
http://i177.photobucket.com/albums/w214/zdenoeddie/DSC03752.jpg
Naposledy upravil(a) zdenoeddie dne 12 lis 2007, 14:42, celkem upraveno 2 x.
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Ano, jsou to CCCP tranzistory, buď typ PNP - KT361 s písmenem A, B, V, G, D, E, Ž a já nevím s jakým se ještě dělaly, nebo NPN a pak jsou ty typy 2 - KT312 a KT315, taky s mračnem písmen. Kolektor mají standartně veprostřed, jsou Si, a vynikají úžasným rozpětím zesilovacího činitele - osobně jsem naměřil BETA rovné od 5 do 150 - víc mají málokdy, to jsou zářné výjimky. Bezpečně je nahradíš npn řadou KC14X/50X, z dovozových bez problémů BC546, 547, 548; ty pnp český blízký ekvivalent nemají, nejbližší byl KF517, pak z pozdějších KC308/9(=BC). U VŠECH TĚCHTO NÁHRAD POZOR NA VÝVODY, MAJÍ BÁZI UPROSTŘED.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od zdenoeddie »

Dakujem za info a este jedna otazka,farba neurcuje typ?Napr. cervene PNP a zlte NPN. Nahradzat ich nechcem,len som sa k nim dostal a luto mi ich hodit do kosa. Nevies ake maju Ucemax a Icmax ,nepocitam ze nejake velke,ale keby sa do niecoho hodili. Co sa tyka tych typov takze dolezite je to pismeno v azbuke,tie cisla za tym su nepodstatne? Dakujem este raz
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jezevec »

zdenoeddie píše:Dakujem za info a este jedna otazka,farba neurcuje typ?Napr. cervene PNP a zlte NPN. Nahradzat ich nechcem,len som sa k nim dostal a luto mi ich hodit do kosa. Nevies ake maju Ucemax a Icmax ,nepocitam ze nejake velke,ale keby sa do niecoho hodili. Co sa tyka tych typov takze dolezite je to pismeno v azbuke,tie cisla za tym su nepodstatne? Dakujem este raz

Nelituj a hoď je do koše, ušetříš si trápení. Jsou to šmejdy.
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

Uceo nemívají velké, já jsem u nich nenaměřil nikdy víc, než asi 40V, spíš počítej s nižším.
Icmax taky nic závratného - 100mA je krajní mez.
Tím písmenem azbuky (jako v latince abecedy) se určovala skupina - ty trandy se už ve výrobě třídily podle zesílení a podle garantovanýho Uce, já je znám z praxe, jaký to jsou shity - ale někdo tady na fóru má ruský katalog, tak zkus pohledat... Jinak Jezevec má pravdu - nech si je do vitrínky a choď se na ně dívat, eventuálně k nim jednou voď svoje děti, aby viděly, co taky může fungovat jako tranzistor. Horší zmetky na světě už snad nenajdeš.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Mourek »

Měli nějakou blbou zalévací hmotu, takže jse je vyhazoval hromadně. Taky je sověti používali hlavně ve spotřební elektronice, v počítačích EC byly tranzistory v plechových futrálech. Pokud nechceš šlápnout do exkrementu tak je nepoužívej.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od zdenoeddie »

Prosim Vas nema niekto katalog tychto suciastok z byvaleho CCCP? Ide mi hlavne o diody,gratze a tranzsitory.Prehladal som upload no nenasiel som nic.Dakujem.
Hill
Administrátor

#8 Příspěvek od Hill »

Jakýsi katalog tranzistorů je tady na uploadu, v sekci Manuály. Hledej soubor ekviv_ruskych.pdf .
Odkaz na indické stránky, odkud jsem ho pravděpodobně stáhl, je uvnitř.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od zdenoeddie »

Hill píše:Jakýsi katalog tranzistorů je tady na uploadu, v sekci Manuály. Hledej soubor ekviv_ruskych.pdf .
Odkaz na indické stránky, odkud jsem ho pravděpodobně stáhl, je uvnitř.

uz to mam dakujem velmi pekne :)
Odpovědět

Zpět na „Součástky“