Záhadný problém s plynovými kotli
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
kutilmil píše:To si nepsal. psal si o účinosti kotle né celého vytápění. Ted už mmlžíš lebo vychází najevo že jsi ..... .
TAK SI TO PŘEČTI ZNOVA!
Celý kotel určitě ne, ale zapalovací automatika a oběhové čerpadlo by mě zajímaly (když mi napíšeš typ).kutilmil píše:PS co ten kotel nechceš ho?
Ne. Domovní kotelničky u nás nespravují teplárenské společnosti. Zase mi podsouváš něco jiného, než jsem napsal.kutilmil píše:Ešte jedna drobná poznámka. nadával si tu na teplárenské spoločnosti.
No právě, dostali se s vlastní kotelnou do spárů takové společnosti, o jakých jsem psal.kutilmil píše:Prezradím ti. po 10 rokoch došli s prosíkom aby sme ich napojili naspäť.
- tomasjedno
Celý kotel - to bych musel vědět, jaký přesně to je, a jaká v něm jsou střeva (zajímá mě hlavně oběhové čerpadlo a zapalovací automatiky). Na blind ho posílat do Prahy se dost prodraží.
PS píšeš že si vždy vyriešil. to je fajn ale možno príde čas kedy nevyriešiš.
A kutilmile - nelituju tě
A v okamžiku, kdy jsi napsal, že topíte na 58 °C jsi se vyfauloval z hlediska použití kondenzačních kotlů a jejich účinnosti. Ale pro tvou omluvu budiž řečeno, že jej málokdo ví, že každý 1 °C teploty otopné vody nad 55 °C sníží kondenzační schopnost kotle klidně i o 2 %!
Zřejmě máš i nekompletní vědomosti o tepelné setrvačnosti jednotlivých druhů staveb při jednotlivých typech vytápění. Buď máte systémově výrazně předimenzovanou otopnou soustavu, nebo máte velmi kvalitní doplňkovou izolaci vnějších stěn staveb, když vám stačí teplota otopné vody 58 °C. Má zkušenost je taková, že jen velice málo staveb je tak dobře stavebně vyvážených, aby byly správně vytápěné rohové místnosti, případně místnosti pod střechou nebo nad nevytápěnými sklepy.
A kutilmile - nelituju tě
EKKARe Tebe čo poviem: Syp si popol na hlavu ďalej.
Ak by to niekoho zaujímalo tak môžem priložiť graf teplôt ako sme kúrili. Treba si len povedať dámu od kedy do kedy mam dať ten graf vygenerovať. A tak do druhej lebo potom pôjdem domov.