Jak poznat "výkon" ledničkového kompresoru
Moderátor: Moderátoři
Jak poznat "výkon" ledničkového kompresoru
dá se nějak odvodit , nebo předpokládat "výkon" ( ve smyslu maximální tlak, který je kompresor schopen vyvinout, ale správně je asi max. průtok vzduchu l/min ) podle toho z jakého zařízení kompresor pochází?
Mohu se laicky domnívat, že 400l mrazák má výkonější kompresor, než 60l lednice ?
Měl jsem lednicový kompresor, který mi do vzduchojemu bez problému natlačil víc než 1MPa. Bohužel jsem z neznalosti při zprovozňování vylil část oleje a kompresor se po čase zadřel. Nahradil jsem ho jiným, no z něho vyloudím max. 0,6 MPa.
Oba kompresory jsem používal na airbrush. Nyní však zkouším kompresor využít i jako vývěvu pro odsávaní bublinek při odlévání resinu. Se současným kompresorem dosáhnu podtlaku - 0,068 MPa, ale viděl jsem na youtube, že dosáhli s ledničákem dokonce -0,09 Mpa a to během několika vteřin.
Pátrám tedy po novém výkonějším kompresoru, ale jak jej poznat? Nikde jsem neviděl žádný štítek s nějakými parametry, kterých by se dalo chytit a natahat si domů desítky kompresorů, než natrefím na ten pravý taky není ono.
Je tu nějaký chlaďař, který poradí? Děkuji předem za případné odpovědi.
prutok zavisy od objemu komporesora a otaciek
max tlak , zas od mrtvych priestorov a tesnosti piestu a ventilov
osobne som mal starucky kompresor , ktory po zalesteni ventilovej hlavy daval 2MPa v tlaku a nafukal V3S komplet (pohanany bol vsak inym motorom , origo motor bol zhorety)