kdo by vytvořil program pro 2x pic 16F84AP?

Jestliže poptáváte nebo hledáte osobu(y) k vyřešení nějakého problému, popř. nabízíte SERIÓZNÍ zaměstnání související s elektronikou.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mireček

kdo by vytvořil program pro 2x pic 16F84AP?

#1 Příspěvek od mireček »

Ahojte všem,neumím ještě programovat pic,ale chtěl bych se to časem naučit,zatím se snažím sbírat informace od vás zkušených.potřeboval bych od někoho vytvořit program na ovládání 4 krokových motorů.jeden pic řídí 2 motory na kterém jsou kotouče s 6 otvory a 2 čidla poloh kotoučů a druhý je náhodný,který pracuje v ůhlu cca 140 stupnů a motory se otáčí nezávisle na sobě.je to na výrobu disco světla.samozdřejmě zaplatím rozumnou cenu.Děkuji všem,kteří pomohou poradit a vyřešit tento můj problém.
Přílohy
scan1sch.jpg
toto je schéma
(95.86 KiB) Staženo 412 x
kony2807

#2 Příspěvek od kony2807 »

myslím že by ani picka nebyla zapotřebí ( ale s ní je to snažší , akorát bych nepoužil 16F84 - drahá , stará , nahradit jedním větším(počtem vývodů) ) , stačil by obousměrný posuvný registr , nebo čítač -/+ a dekódér , program bych možná vzal ...
mireček

#3 Příspěvek od mireček »

posuvný registr mě taky napadl,ale nevím,jak docílím toho,aby se zastavil motor třeba na 3 díře na kotouči a pak nevím,jak bych jim řídil zrcátka XY.pořád by dělala to samé.jinak co se týče 16F84AP,tak mám vytvořené schéma i s dps.kdyby někoho napadlo jinné řešení,budu za něj velice rád.mám dps i schéma na atmel 89c52,kdyby někdo věděl jak naprogramovat atmel,at písne,pošlu schéma,děkuji.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jezevec »

Máš v tom schématu několik chyb.
ULN2001 nemá 8 ale 7 spínacich tranzistorů.
Ty upínací odpory tam nemusí být, zbytečně zatěžují procesor.
ULN2001 nemá v bázi žádný odpor, tekl by bází velký proud a asi bys zničil PIC. Mezi PIC a ULN2001 bys musel dát odpor nebo jiný typ (ULN2003,2004)
To kaskádové zapojení stabilizátorů také není vhodné, zvlášť, když z toho prvního napájíš motory. Rušením ti bude fixlovat program. Na ty krokové motorky přece nepotřebuješ stabilizované napětí.
mireček

#5 Příspěvek od mireček »

já to schéma zkopíroval z jedné stránky,ale hlavně potřebuju vytvořit nějaký ten software pro pic,ale děkuji za info.dám na to pozor,jestli to někdy budu realizovat.
PokecCZ

#6 Příspěvek od PokecCZ »

Pokud zájem stále trvá, můžem se nějak domluvit.

Kód: Vybrat vše

schematic@schematic.cz
Odpovědět

Zpět na „Poptávka služeb, nabídky zaměstnání“