Volba elektrocentrály
Moderátor: Moderátoři
Volba elektrocentrály
Potřebné připojení spotřebičů:
a) normální svícení - malá spotřeba do 100W max. 3-4 hodiny a jen někdy
b) použití rozbrušky asi 800W - jednou za čas max. půl hodiny
c) občasné vrtání vrtačkou do 800 W
d) kalové čerpadlo 800W do studny 2x za měsíc v letní sezoně na naplnění dvou kubíkových nádob
e) elektrická řetězová pila (800 W) pro občasné rozřezání - asi tak hodinu až dvě
f) invertor pro svařování Gama 166 - asi by stačilo používat elektrody 2,5 a menší - na 230V/16A spolehlivě jede
Protože je to na občasné využití, tak nepotřebuji nic těžkého a drahého. Zatím jsem našel např. toto, což by mi vyhovovalo. Nevím ale, jak je na tom s kvalitou, aby to bylo pro to občasné použití spolehlivé a potom taky, jestli by se dal daný invertor na to použít, samozřejmě s rozumem.
V nejhorším případě bych asi ten invertor nepoužíval.
Můžte mi někdo s praktickými zkušenostmi poradit? Opravdu nepotřebuji něco s cenou 15-25 tKč nebo s váhou 60 kg a víc (přenositelné v autě a po zahradě).
- jardafiala
Potřebné připojení spotřebičů:
a) normální svícení - malá spotřeba do 100W max. 3-4 hodiny a jen někdy
b) použití rozbrušky asi 800W - jednou za čas max. půl hodiny
c) občasné vrtání vrtačkou do 800 W
d) kalové čerpadlo 800W do studny 2x za měsíc v letní sezoně na naplnění dvou kubíkových nádob
e) elektrická řetězová pila (800 W) pro občasné rozřezání - asi tak hodinu až dvě
f) invertor pro svařování Gama 166 - asi by stačilo používat elektrody 2,5 a menší - na 230V/16A spolehlivě jede
Zdar
používal jsem centrálu 2,2kW s podobným využitím. Největším problémem při použití centrály jsou rozběhové proudy používaného el. nářadí, v tomto případě by měla vyhovovat s výjimkou invertoru, s tím zkušenosti nemám.
J.Fiala
-
petrfilipi
Jedná se mi hlavně o vaše praktické zkuśenosti s elektrocentrálama a co říkáte na tu v tom odkazu.
Jardo, ten odkaz si uprav. Neměl by tam být tak blbě a už vůbec hned za příspěvkem, ke kterému píšeš.