Dávám to sem jen proto, že už cítím velký podraz. Všichni se přihlásí na paušální daň, s tím, že to nelze zrušit dalších pět let jinak se to dodaní a potom ji budou upravovat odstupňovaně podle předpokládáného zisku či příjmu. Tato vláda není zase tak blbá (i když vyhrála v EU na blbost za posledního půl roku), aby si u každého OSVČ, co vydělá ročně 800000- Kč, nechala ujít daň 95160,- Kč, tj. z rozdílu nad 165600,- Kč (15% z 800000-165600). A Zdenkova oblíbená Alenka slibuje, ale za půl roku se bude opravovat (nenápadně).
Paušální daň
Moderátor: Moderátoři
Paušální daň
Dávám to sem jen proto, že už cítím velký podraz. Všichni se přihlásí na paušální daň, s tím, že to nelze zrušit dalších pět let jinak se to dodaní a potom ji budou upravovat odstupňovaně podle předpokládáného zisku či příjmu. Tato vláda není zase tak blbá (i když vyhrála v EU na blbost za posledního půl roku), aby si u každého OSVČ, co vydělá ročně 800000- Kč, nechala ujít daň 95160,- Kč, tj. z rozdílu nad 165600,- Kč (15% z 800000-165600). A Zdenkova oblíbená Alenka slibuje, ale za půl roku se bude opravovat (nenápadně).
- tomasjedno
daň 23.160
socku 46.720
zdrávku 26.487
tj. celkem 96.367 oproti navrhovaným 68.880, tedy -27.847 Kč.
Plátce standardní daně má navíc možnost daň snížit odpočtem dalších položek, takže reálně je ten rozdíl cca -20.000. A to jen u člověka, který utržil 800 k. Při nižších příjmech se to rychle přehoupne na opačnou stranu.
Prostě mají opravdu divné představy o čistém zisku OSVČ bez zaměstnanců.
Takže si dej z 800 tKč 25% = 200 tKč. Z toho platíš sociálku, zravotní a hlavně daň, což je 30 tKč s uplatněním slevy 24840 Kč a výsledek je daň 5160,- Kč.
Anebo to máš příjem = zisk z práce programátora bez nějakých nakladů, uplatníš paušál atd. jak psal tomasjedno.
FHonza píše:A to ještě nesmí mít děti, manželku na mateřské nebo hypotéku. Pak se to nevyplatí ani jim.
Přesně tak to taky vidím...
při paušálu 80% a výše uvedených odpočtech bych neplatil daně naopak by mi ještě vraceli....
V novém systému po mě chtějí daň 1200Kč za rok , takže se mi to nikdy nevyplatí
Ale proklikat se k euidentitě mi trvalo 7 oken, večer jsem to vzdal.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
No hlavně je důležité o tom jednat... A že si novináři pletou obrat a zisk je normální.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]