Kodér dekodér pro RF DO.
Moderátor: Moderátoři
- scorpions-cz
Kdybys to přečetl celý, tak bys pochopil.
Dvě tlačítka tam budou pouze pro opakovaný terč.
Bude 10 vrhaček a jedno ovládání s jedním hlavním tlačítkem, a jedním pro opakovaný terč (když se náhodou rozbije holub při startu.
Příklad funkce:
zmáčknu tlačítko- odpálí vrhačka 1
zmáčknu tlačítko - odpálí vrhačka 2
zmáčknu tlačítko - odpálí vrhač 3 a za 2 sec vrhačka 4
zmáčknu tlačítko - odpálí vrhačka 5 a za 1,5 sec vrhačka 1
a tak dále................
Program pro MCU pro tento programovatelný odpal zvládnu, ale kodování a dekodování asi ne. proto hledám hotovej kodér a dekodér.
A přijímač/dekodér vyřešíš elegantně posuvným registrem, do kterýho se načte přijmutá sekvence z přijímače - výstupy se porovnají třeba blbým diodovým hradlem s "přednastaveným" kódem každý vrhačky - pokud bude souhlasit, sepne se solenoid a BÁC, asfalťák letí ...
A kutilmile - nelituju tě
Osobne bych videl problem spis ve spolehlivosti takoveho reseni. Nevim jestli to chces na profi pouziti nebo jen na trening, ale kdyz nekdo v okoli zamkne auto, nejaka meteostanice posle data, decko zapne nejakou dalkove ovladanou hracku apod, prenos ti selze. Pokud to ma byt spolehlive, pouzil bych neco s validaci prenosu. Tady mas pekny prehled moznosti http://www.utee.feec.vutbr.cz/iet/wp-co ... ne_web.pdf
scorpions-cz píše:FHonza
Kdybys to přečetl celý, tak bys pochopil.
Dvě tlačítka tam budou pouze pro opakovaný terč.
Fakt jsem četl a snažím se pochopit
- scorpions-cz
Kodovat a dekodovat musím, aspoň nějak. Musím vyslat nějakej kod, na kterej zareaguje daná vrhačka( daný přijímač) a to nevím jestli zvládnu. nikdy jsem to nedělal, včetně časování a pod. proto jsem chtěl použít nějakýho hotovýho brouka (kodér) s 10 vstupy a mojim MCU bych jenom pouštěl log 1 nebo 0 na patřičnej vstup. Toto zvládnu ubastlit. Nejsem žádnej programátor, moje začátky jsou na IQ151
- scorpions-cz
- scorpions-cz
V prvním kroku mi MCU nastaví adresu na HT12E a v následujícím aktivuje vysílací tlačítko a zareaguje dekodér se stejnou adresou. Pokud změním adresu, zareaguje jinej dekodér s tou samou adresou. Je to tak??
- scorpions-cz
- scorpions-cz
- scorpions-cz
- scorpions-cz
https://www.soselectronic.cz/products/h ... -+produkty
ale pokud by měl někdo odzkoušené nějaké jiné, tak se nebráním.