Genius

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
radek 1134

Genius

#1 Příspěvek od radek 1134 »

dobrý den mám Genius SW-HF5.1 4000 na na subwoofer bych chtěl vyměnit repro za DEXON BRB 6"/50/01,8 lze to? a muhu k němu dat vyhybku?
Mám problém jelikož když zesílím subwwofer začne mi repro chrastit lze to vylepšit vyhybkou? a repro hned po zapnutí má brum je to filtrací?
BASTLECS

#2 Příspěvek od BASTLECS »

Já bych si asi typnul, že je woofer v pořádku, ale že nestíhá koncový stupeň. Jestliže to má psáno pro woofer 25W, bude ten konec možná osazen nějakou šunkou TDAčkem, které při 10W už zkresluje tak, že to může vypadat jako že nestíhá woofer. Já bych ho zkusil připojit na nějaký lepší zesilovač a jako zdroj signálu použil nějaké audio (např CD player), nikoliv PC. Jestli to máš zapojeno k PC, to nepíšeš. Ten brum může způsobovat i zemní smyčka při propojení s PC. Oni ty Geniusy vypadají velice dobře, ale ta elektronika v tom bývá dost katastrofa. Mám také Genius (pouze 2.1), a když jsem otevřel bedýnku kde je woofer a elektronika, čekal mě docela šok.
Vyzkoušel bych:
1. Jestli zmizí brum po odpojení od zdoje NF signálu
2. Jiný zdroj signálu než PC
3. Basák přez lepší zesilovač

Psal jsem o tom zde:
http://elektroworld.info/modules.php?na ... c&start=15
vaczy

#3 Příspěvek od vaczy »

po zapnutí stanby mi začne růst hlasitost na horu lze nějak upravit aby hned hlasitost byla nulová popíši obvody přes které to jde. potenciometr s něj do SN8P2613 pak přes odpory na PT2323 a YG2258. s PT2323 jde 6kanálu do YG228
Návštěvník

#4 Příspěvek od Návštěvník »

Nevíte někdo,kolik by měl brát trafák na prázdno? Na trafu se přerušila pojistka na sek. jednoduchém vinutí 12V.Po opravě vše funguje, ale trafo se na prázdno hřeje a bere v pohotovostním režimu ze sítě 80mA. Je to normální?
Sendyx

#5 Příspěvek od Sendyx »

Myslím, že ano.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“