R.I.P. Ennio Morricone
Moderátor: Moderátoři
- scorpions-cz
R.I.P. Ennio Morricone
Byl jsem dvakrát na koncertě v O2 aréně a lepší hudební zážitek jsem nezažil.
Nevím, jestli se někdy objeví následovník stejných kvalit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Tak ta, co mu řekla NE - ať ho provází na věčnost. https://www.youtube.com/watch?v=EzmN7ehB8VM
R.I.P. Mistře!
A kutilmile - nelituju tě
- scorpions-cz
EKKAR
Pravda je, že právě tuhle skladbu na posledních dvou koncertech, která se mimo jiné jmenuje "Jill´s Theme, tak tu opravdu nezahrál. Za to skladba The Man With Harmonica, tak opravdu zvedla lidi ze sedadel.
- scorpions-cz
V jednom rozhovoru s Morriconem, on popřel, že by Věru znal a taky ty skladby jsou mírně odlišný, musel by to mistr, nebo Věra trochu upravit, aby to sedělo. Ale jak píšeš, teď už to nepatří řešit. Odešla legenda a já jsem rád, že jsem ty 2 koncerty stihl.
scorpions-cz píše:...
V jednom rozhovoru s Morriconem, on popřel, že by Věru znal a taky ty skladby jsou mírně odlišný, musel by to mistr, nebo Věra trochu upravit, aby to sedělo.
...
No, ta informace je od člověka z branže, kterej u toho byl. Morricone Špinarku znát nemusel, ale tohle: https://www.youtube.com/watch?v=EzmN7ehB8VM je oficiální cover jeho skladby https://www.youtube.com/watch?v=2s0-wbXC3pQ - a to mu prostě včetně Špinarčina "jedáku v akci" chtěli jako součást jeho návštěvy v Česku předvést. Jistě, je tam maličko odlišný tempo a jiný aranžmá (jinak poskládaný nástroje), ale to je součást vytváření cover-verze, ne jen otrockej překlad textu. A Špinarka to odmítla, že kvůli jednomu songu do Práglu nepojede ... Já jsem jen blbej bastlíř, ale kdybych byl v Česku něčím podobně dobrej a dostal bych pozvání to předvádět přímo zahraničnímu autorovi, asi bych neváhal a točil (kolečkama) jak blázen, abych se ukázal v co nejlepším světle. No, Špinarce na tom asi nezáleželo ...EKKAR předtím píše:A nezahrál ji proto, že byl na Špinarku nakrknutej - ona totiž při jedný z jeho předešlejch návštěv v Praze dostala pozvání mu ji v týhle český verzi zazpívat, ale postavila si hlavu, že kvůli jedný písničce z Ostravy nikam do Práglu nepojede.
...
- tomasjedno
No právě že jsi jen ten bastlíř, tak to obtížně chápeš. Věra byla svá a nepadla na zadek z možnosti předvést se zahraniční celebritě.EKKAR píše:Já jsem jen blbej bastlíř, ale kdybych byl v Česku něčím podobně dobrej a dostal bych pozvání to předvádět přímo zahraničnímu autorovi, asi bych neváhal a točil (kolečkama) jak blázen, abych se ukázal v co nejlepším světle. No, Špinarce na tom asi nezáleželo ...
Z toho co píšeš plyne, že ji nepozval Morricone osobně, ale nějací podržtaškové - a to asi hrálo podstatnou roli.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Napsal to jiný z mistrů filmové hudby - Angelo Badalamenti