Poradíte s výběrem telefonu?
Moderátor: Moderátoři
Nicméně nepochybuji o tom, že po informacích v netu pase kdekdo. A nejvíc ti, kdo z toho obviňují Huawei.
Příště to bude MS nebo jabko a jsme tam, kde jsme byli.
Zřejmě je tu hlavně řeč o kapesních minipočítačích s mnoha zcela nepotřebnými funkcemi - na to je snad notebook či PC - s doplňkovou funkcí telefonování a posílání SMS.
Pořídil jsem si "hloupý" tlačítkový telefon, který skutečně jen telefonuje, posílá a přijímá SMS a v případě potřeby i fotí a ještě ke všemu vydrží čtyři dny bez nabíjení. Když si sednu v parku na lavičku tak koukám kolem sebe na přírodu, na lidi a nečumím jak 🤐 na pohyblivé obrázky v "mobilu".
Že bych byl nějakéj vadnej?
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Co je špatného na tom, když si v MHD přečtu zprávy co je kde nového, přečtu/odepíšu na mejl, podívám se do mapy jestli jsem zabloudil či nikoli a v případě, že s sebou netáhnu foťák, tak si cvaknu třeba zajímavé auto, mraky, cokoli. Samozřejmě si pošlu/dostanu SMS, zavolám si. Není to žádné "svaté nadšení", ale věc, co ti může usnadnit život.
jirkati píše:Pokud se nemýlím, tak telefon slouží k telefonování, maximálně k výměně SMS.
...
Pořídil jsem si "hloupý" tlačítkový telefon, který skutečně jen telefonuje, posílá a přijímá SMS a v případě potřeby i fotí
Vidíš ten rozpor? Takže už to taky není jen telefon. Někdo tu samou věc může používat jako foťák a v případě potřeby si zavolá.
No a někdo jiný má taky podobnou sdruženou věcičku, jen tam těch funkcí je víc. Takže se vlastně ničím nelišíš. V parku na lavičce si můžeš prohlížet třeba fotky.
Jestli se ta věc ovládá mechanickýma tlačítkama nebo dotykově je přece úplně jedno.
Naopak pro Termita mám špatnou zprávu - po třech letech užívání CATa jsem taky zavěšoval, abych se mohl podívat na nějaké číslo či ho dokonce odeslat jako vizitku. Jak jsem už psal, nepomohlo čištění paměti ani odstavení nepoužívaných aplikací a procesů, skutečně v něm nic zbytečného neběhá, proto asi dodnes baterka vydrží na jedno nabití 5 dnů, nic nezjistili ani odborníci, celkem se shodneme na tom, že to měly na svědomí nějaké aktualizace. Prostě, když jsem zavěsil a otevřel seznam, bylo to nejméně o minutu rychlejší. Nikdo v známý v okolí stejný model namá, abychom to porovnali. A můžu ti říct že ta minuta se zdá v té chvíli nekonečná, když z ní půl minuty klepeš na ikonku, pak se omluvíš, že se ti zbláznil mobil, zavěsíš, a těsně před zhasnutím displeje se ti otevřou ty před minutou volané kontakty. Takže nejen tlačítkové mobily...
Pro méně inteligentní: volám občas, fotím jen když potřebuji a GPS navigaci nepoužívám při cestě do každého obchodu - trefím tam bez toho. No a občas se mi někdo nedovolá, protože to nechám někde ležet. Však on si zavolá později pokud o něco jde. Hlavně to mám podle čísel rozdělené na pracovní a na soukromé. Což znamená, že kdo měl celý den čas na to, aby mi volal pracovně až v šest večer, tak si může zavolat i druhý den ráno.
Az ti bude chtit sousedka oznamit, ze ti asi vykradaji barak, ocenis i sms. I kdyz v posledni dobe uz tech sms moc neposilam, vetsina normalnich lidi ma WhatsApp a tam je vse mnohem pohodlnejsi a rychlejsi. Takze sms uz jen "veganum" s tlacitkovymi nokiemi, jak to nekdo vtipne nazval
Taky tlacitkarum radeji rikam at mi cislo poslou. Kdyz mi chce takovy clovek rict nejake cislo ze sveho seznamu, obvykle to probiha tak, ze 2 minuty neco lovi cudlikama v mobilu a protoze to jsou bez vyjimky starsi lide s casto spatnym zrakem, tak na pididispleji s mizernym kontrastem a poskrabanym plastovym "sklickem" vidi prd a tak mi svuj nechutne zahnojeny tlacitkac s osoupanymi napisy vrazi do ruky abych si to nasel sam. Fuj. Jako bych vedel jak se ta jejich vykopavka ovlada, kdyz ja jsem mel dotykace uz v dobe, kdy o nejakem iphonu jeste nikdo neslysel.
robo píše:...Nic během psaní nesleduji, až slovo naťukám zkontroluji na chyby a případně využiji "našeptávače" a ťápnu na nápovědu a je opraveno a píšu dál...
Ja kdyz slovo dopisu, pisu okamzite dalsi, procitani nejakych nabidek v napovede jen zdrzuje. Ale ja pisu pomerne rychle, takze je mozne ze lidem z rozvaznejsim tempem to muze pomoct, to mne nenapadlo.