Zvýšil se počet těch, kteří nemohou sehnat náš časopis na stánku. Bohužel nás odmítla vzít do distribuce firma GECO, pro její prodejny nejsme tak lukrativní jako časopisy pro teenagery
Ukončení časopisů Popcorn a Top dívky (k 15. říjnu 2018) navazuje na dřívější změny v segmentu a reaguje na proměny mediálního chování náctiletých čtenářů. Z trhu tak postupně odešly časopisy Bravo (ke konci roku 2015), Bravo Girl (říjen 2013), Dívka (2010, sloučen s časopisem Bravo Girl), CosmoGirl (leden 2013) nebo i méně známé Sweet 17 (2009) a Šťastná 13. Neujal se ani novodobý pokus v podobě časopisu pro youtubery JJ magazín (nevycházel ani rok).
Jediným časopisem, který částečně zasahuje i do segmentu dospívajících čtenářů a který stále drží vedoucí pozici mezi tituly pro děti a mládež, je tradiční časopis ABC (Czech News Center). Ten je zaměřen na děti ve věku 10-15 let.
Hele, když spočítáte, kolik bylo za komančů časopisů věnovanejch dětem a mládeži - a to komanči poměrně dost dbali na propagandu, takže potřebovali už málem v mateřský školce vychovávat budoucí kovaný souhy a soušky, tak vám vyjde, že pro předškoláky tady bylo akorát Sluníčko, pro nejmladší školní děti byla Mateřídouška (kdo z vás ji taky musel ve škole povinně odebírat?), pro ty trochu starší byl Ohníček, Pionýr nebo Sedmička Pionýrů, pro vědecky založený bylo věčně nedostatkový ABC (mladých techniků a přírodovědců) a speciálka Amáro pro všecky co trochu přičuchli k elektronice a rádiu. Pro zelený mozečky byl Atom, něco k technice měla i Věda a Technika Mládeži neboli VTM - a to bylo všecko, Svět Motorů, Automobil, Signál, Sdělovací Technika, Voják - to už byly magazíny pro dospěláky. Schválně pominu superjednosměrně zaměřený magazíny jako Zahrádkář, Modelář nebo Včelař - i když spadaly pod Naše Vojsko, tak byly tak úzce specializovaný, ž je kromě těch zájmařů nikdo další nekupoval ani nečet. K tomu magazín Květy a pár ženskejch plátů - Praktická žena, Vlast, Žena a móda, možná ještě Ahoj na sobotu a Hádanka a křížofka. Prostě pro tu mládež toho nikdy moc nebylo. A když bylo, bylo to podpultový a shánělo se to za úplatky pošťačkám nebo trafikantkám.
No a představte si ten následnej boom po Plyšáku - začalo to klasický BRAVO, pokračovalo to Bravo Girls přes nejrůznější křiklavý na křídě tištěný bláboly vyklovávající náctiletý generaci díry do hlaviček pomocí seriálů jako Beverly Hills 902 10, Emanuella a McGiver ... To se jich vyrojilo jak žížal po dešti, Dívka sem a Dívka tam, Dívka maková a Dívka jedlová, na pultech trafik to přetékalo přes kraje a padalo na zem. Co na tom, že v tom byly všecko jen slinty a vejmysly, který v podstatě byly jen BLÁBLÁBLÁ mydliny určený k výplachu mozkovejch dutin? Nikoho to nezajímalo, hlavně že se to prodávalo, holky počínaje nějakýma 7-8 rokama věku tahaly každejch 14 dní z rodičů už ne búra jako my na Amáro, ale minimálně 30-40 kaček na "bráááávogééél" nebo jinou slintovinu... A když skončily učňák nebo střední, tak v "četbě" pokračovaly - teda spíš v polykání všech možnejch a nemožnejch kosmetickejch, kadeřnickejch, rodinnejch a klukovztahovejch blábolů, jen se to jmenovalo trochu jinak a nebylo to infantilně růžový nebo buzerantsky duhový, ale rozhodně to slibovalo každotejdně novou porci zaručeně úspěšnejch receptů jak sbalit toho nejvíc kchůůůl kluka na škole a jak se vypořádat s tím, když jim pak ten nejnejnejkchůůůl kluk natrhnul čurinku - a vzápětí jim dal kvinde protože ho už hned potom začaly nudit, anebo že jim naopak nic nenatrhnul, protože sveřepě udržely svůj diagnostikovanej Aspirín mezi kolínkama - ale že jim ten superkchůůůl kluk hned potom dal kvinde proto, že mu nepodržely ... To byly měsíčně tuny a tuny kříďáku a tiskovejch barev, co prošly cestou papírna = tiskárna = trafika = holčiči pokojíček = popelnice, ale na odborný časáky zbyl barevnej tisk až když už ho všecky ostatní bezmozečný exkrementy dávno měly ...
No, tak to teď zas hezky s pomocí Fakebůku zmizne, protože ty blitky a zvratky který se tam psaly ( ... drahé Bravíčko! Jmenuji se Lucie a je mi 12,5 roku, chodím už do 6.A třídy v Horní Dolní. Mám obrovský problém - když mě sousedovic Tonda hladil o prázdninách ve stohu přes tričko prsa, měla jsem pak mokrý kalhotky. Znamená to, že mám vodu na plicích? Vaše Lucie ...) SNAD konečně skončí v propadlišti dějin ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Nevíte prosím někdo, kde by se daly postahovat buď celé ročníky Sdělovací techniky, nebo po jednotlivých číslech? Na ulozto nic není.
Potřeboval bych č. 3/1972 a ještě několik dalších asi do r. 1980.
Díky za info
sinclair píše:Nevíte prosím někdo, kde by se daly postahovat buď celé ročníky Sdělovací techniky, nebo po jednotlivých číslech? Na ulozto nic není. Potřeboval bych č. 3/1972 a ještě několik dalších asi do r. 1980. Díky za info
sinclair píše:Nevíte prosím někdo, kde by se daly postahovat buď celé ročníky Sdělovací techniky, nebo po jednotlivých číslech? Na ulozto nic není. Potřeboval bych č. 3/1972 a ještě několik dalších asi do r. 1980. Díky za info
Ono to tam je, ale pod označením, který neprovokuje mazací Z M R D Y k jejich zvěrstvům. ST č.3 ročník 1972 máš zde: https://uloz.to/file/nSMLuedcLgya/st-1972-03-z-rar , heslo k přístupu je "Ludolf". Ha, někdo mě předběh!
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
danhard píše:Taky by bylo dobrý, zaarchivovat kvalitně Hudbu a Zvuk a někam to vystavit
Bohužel, Uložto je na podobný věci nevhodný, pokud to někdo nemá jako soukromej archív uloženej z registrovanýho účtu a přístupnej jen na odkaz, hned všecko mažou. Uložil jsem tam jako veřejně přístupnej celej komplet sborníku Udělej/Urob Si Sám od roku 1970 až do roku 1994 neboli všecko to co vyšlo u bačů v Prešporku v nakladatelství ALFA - nevydržel tam ani 2 měsíce, kamarádovi jsem na to posílal odkaz asi 6 tejdnů po upnutí a h0vn0 h0vn0 slavnej soude, slavný Uložto vyhodilo hlášku "soubor byl smazán". A nic dalšího - ne že to porušovalo nějaký práva, nic. Prostě DELETE a basta.