Zjištění rozsahu poškození vozidla
Moderátor: Moderátoři
Zjištění rozsahu poškození vozidla
A kutilmile - nelituju tě
Takže doklady o rozsahu oprav neexistují, ale musí přece být protokol z pojišťovny o rozsahu škody, co vše bylo poničeno, ev. nějaké fotky. Již jsem to u ČP zkoušel, ale nepochodil jsem, prý to nesdělují.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Nemuselo to být u ledu - likvidace totálky probíhá tak, že pojišťovna vozidlo/vrak vystaví na neveřejnou aukci, někdo tam nabídne že to za tolik a tolik koupí. Třeba hodnotu auta pojišťovna určí na 120 tisíc. Někdo nabídne, že vrak koupí za 40 tisíc, pojišťovna dá majiteli 80 tisíc (rozdíl mezi hodnotou auta a hodnotou "zbytku", tedy vraku). No a na majiteli je, jestli to za nabídnutou cenu prodá, či nikoli - prodat to nemusí.
To se asi stalo v tvém případě. Usoudili, že je to totálka, garážník to koupil, opravil (za zlomek ceny co někde ve značkovém) a prodal.
Pojišťovna ti nemá povinnost cokoli takového sdělovat. Ani podle "stošestky".
Totálka neznamená, že to bylo třikrát přes střechu...
--
Navíc - to, kde to bylo pojišťeno (tedy ČP) hraje roli, pokud by se škoda řešila z havarijního pojištění. Jestli tu nehodu zavinil někdo jiný, tak to řešila pojišťovna viníka a mohlo to jít úplně mimo ČP.
Ja se na totalku malem dostal kvuli ohnute kapote, rozbite mrizce chladice a lehce poskozenymu drzaku svetla... Tzn poskozeni minimalni...
To auto mělo ale malý nájezd (30.000 km) a následné investice z mé strany byly přední a zadní tlumiče (že by odešly po těch 30 tisících?). Ale jinak dobrý, syn s tím jezdí denně do práce ( 2x20 km) a mimo výměny vodní pumpy žádné vážné problémy s autem nejsou.
Jinak Opel měl dle jejich sdělení fotky z té havárky, ale neposlali mně je, prý je již nenašli...
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Auto vystaveno do aukce, oceněno na 35 tisíc, neprodal jsem. Pojišťovna obvyklou cenu stanovila na 88 tisíc. Vyplatila mi tedy 53 tisíc.
No a za ty prachy to (po domluvě) opravil značkový servis, jen nepoužili všechny díly nové - třeba světlo, nárazník a podobně. Ty ceny nových dílů jsou dost mimo...
A kutilmile - nelituju tě
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
EKKAR píše:oni mají větší zisky z pojištění novejch aut - prototakhle v podstatě vyřazujou auta i relativně snadno opravitelný z provozu.
Jak z nových aut? Co to zas meleš?
Tohle plnění bylo ne z mojí havarijní pojistky, ale z povinného ručení viníka... Ta moje oprava asi nebyla nic extra složitého, zas prý rovnali podlahu v kufru (já jsem po nehodě kufr neotevíral, neboť bych ho asi už nezavřel) a páté dveře taky nechali původní, jen vyrovnat. Nový stojí prý asi 20 tisíc, nárazník desítku, světlo bůra. Tak nový díly jsou jen tyhle za 35 tisíc.
Obvyklou cenu 88 tisíc zase stanovili celkem dobře, čekal jsem míň; na inzercích se podobné vozy prodávají i za 65 tisíc.
Stejně je to ale s takovouto totálkou naprd, nic nezaviníš, za nic nemůžeš, ale problém máš pak akorát ty. Nakonec to dobře dopadlo, oprava se mi zaplatila, jen jsem byl šest neděl bez auta. Bylo to v době tzv. pandemie a to byl všude problém. Klempíř v karanténě, nával v lakovně a podobně.
Ja jsem preferoval samozrejme "ne-total"
ty tlumice po 30k jsou divny, ze by nasledek spatne opravy te havarky? blbe slozena naprava?