Jaký STB DVB-T2
Moderátor: Moderátoři
ve slevě v místním Planeo ale ! tentokrát běda tobě Fantomasi !
p32 píše:Chápu tě, ale někdy i tato značka mile překvapí.
Pravda mám od Sencora přehrávač DVD a DIV-X už asi 14 let a stále jede. Je pod napětím v režimu stand-by 24/365 a jedinný co bylo potřeba asi po 8 letech vyměnit elyty v pulzním zdroji. Slušný, 12 x 365 x 24 = cca 105 tisíc hodin.
Ale vím i o dost hroznejch výrobcích této značky, co nevydržely ani záruku.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Síla signálu 70%, kvalita 95-100% dle počasí...
A jako vždy s náma zase vy-bali..už v první vlně digitalizace a při přechodu z analogu na digital to zaplatili občané a teď při uvolňování frekvencí pro podnikání soukromých subjektů jin tento rozjezd zase zaplatíme z vlastních kapes. Hlavně ,že DBV-T2 umožňuje HD příjem pro více programů v jednom Muxu, který kromě ČT nikdo nevyužívá o 4K ani nemluvím...
Mám zkušenost pouze se dvěma přijímači Mascom MC720T2 (různý firmware) a s přijímačem AB Cryptobox 702T.
Tomu Mascomu stačí o něco slabší signál než tomu Cryptoboxu (možná 1dB, možná více, nemám žádný přístroj na změření). Tomu Mascomu se ale nelíbí poškozený signál a možná má problém i se zesilovači nebo kanálovými propustmi, protože pokud nemá kvalitní signál, tak se začne chovat divně a reaguje se zpožděním na dálkové ovládání.
Na společnou anténu Mascom ukazuje na jednom kanálu kvalitu pouze 80% (ale obraz i zvuk je bez výpadků) a na ostatních ukazuje 100% a když k němu připojím jednoduchou anténu (rozholený koaxiální kabel), tak ukáže na všech kanálech klidně 100% i uvnitř budovy.
Když to porovnám se starými DVB-T přijímači, tak GLOBO Opticum 7002 (nevím už přesně to označení) byl asi nejlepší přístroj, který jsem měl a ty dva DVB-T2 přijímače se mu vyrovnají. Měl jsem vypůjčené různé DVB-T přijímače a žádný nebyl lepší než ten Opticum. Mám doma ještě ECG DVT 1350 HD (umí jen DVB-T) a ten je ze všech asi nejhorší, co se týká příjmu.
https://www.parabola.cz/zpravicky/32472 ... at-v-720p/
4K rozlišení se možná zkouší v MUX23, ale moc set-top-boxů to asi nezvládne a navíc je to jen na chvíli.
https://www.parabola.cz/clanky/6870/nas ... iplexu-23/