Převinutí trafa nabíječky na 12V AKU
Moderátor: Moderátoři
Převinutí trafa nabíječky na 12V AKU
Kamarád mě požádal, jestli bych se nezeptal na nějakého bastlíře, který zvládne přemotat trafo (ideálně ze severní Moravy).
Jedná se o trafo z nabíječky pro 12V akumulátory, kde se proud nastavoval přepínáním odboček na vinutí (momentálně si nejsem jist, jestli na primárním nebo sekundárním).
Což mě vede ještě k jedné otázce a to, jestli tu není někdo, kdo o těchto nabíječkách má bližší info např. schéma, parametry trafa, apod. a mohl se podělit.
Díky
A kutilmile - nelituju tě
Chtěl jsem pomoci, ale moje křišťálová koule si zrovna vybírá dovolenou. Tak by nebylo od věci, kdyby ti kamarád prozradil (nebo aspoň naznačil) typ nabíječky, poslal pár fotek, sdělil, proč to trafo chce převíjet a pokud je to po nějakém zkratu i fotky vnitřností, jak moc je to zuhelnatělé.Banda píše:....Což mě vede ještě k jedné otázce a to, jestli tu není někdo, kdo o těchto nabíječkách má bližší info např. schéma, parametry trafa, apod. a mohl se podělit....
Když to není nějaká speciální nabíječka, tak se kloním k názoru dopřát jí věčné spočinutí v nedalekém SD a koupit novou. Nebo lépe dát si elektroinstalaci v autě do takového stavu, aby nabíječka nebyla potřeba.
S první myšlenkou lze souhlasit, s druhou ani náhodou v době, kdy na základě diktátu €urochujskejch €koteroristů každá automobilka do novejch kchárů integruje takový kurwítka, jako STOP-START a "ichtylygentňý dobýjeňý" spočívající v doslova likvidačních postupech řízení energetický bilance palubní sítě vozidla. Zatím takovejch aut ještě není příliš velká část, ale až bude po ulicích a sídlištích bez možnosti napojit přes noc na nabiják nadpoloviční většina takovejch, který nechají řidiče auto odstavit po ujetí 150km trasy a vypnout motor s baterkou vydudanou na napětí pod 12V, takže už po dvou-třech dnech odstavení respektive po trochu mrazivější noci většina odjetí chtivejch šoférů svýho plechovýho mazlíka vůbec nenastartuje, to se potom ty hajzlové v Bruseli mají na co těšit ...Yarda1 píše:...Když to není nějaká speciální nabíječka, tak se kloním k názoru dopřát jí věčné spočinutí v nedalekém SD a koupit novou. Nebo lépe dát si elektroinstalaci v autě do takového stavu, aby nabíječka nebyla potřeba.
A kutilmile - nelituju tě